發新話題

有咩關於war既電影好介紹啊?

引用:
原帖由 jackytkh 於 18-9-2008 16:45 發表
有無d係以現代英軍做主題ga
有一套, 講英軍o係Iraq虐待戰俘事件, 不過唔記得咩名...

OVER THERE

OVER THERE 1-12集,都好好睇...

http://hk.youtube.com/watch?v=WCpL2M8_23s

Behind enemy lines1同2
不過預左係美佬扮英雄果挺戲~
另外 The Great Raid都唔錯~
NO COMPROMISE!

The Unit, Delta force

Enemy at the Gates
click>

We Were Solder
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

sniper 雙狙人1和天擊戰線 behind enemy lines
不過sniper2  雙狙人2 和sniper3 雙狙人3就  

回復 1# 的帖子

引用:
原帖由 Tom298 於 18-9-2008 19:19 發表

Dog Soldiers
打狼人
算戰爭片咩
Signature over size

Bloody Sunday (講1972 北愛事件 大量傘兵裝備)
Great British War 大不列顛之戰 (二戰英國皇家空軍)
633 敢死隊 (二戰駐英國各國空軍)
野鵝敢死隊 (196x-7x 講一班僱佣軍)
BBC SAS 記錄片
Ultimate Force (SAS電視劇) 娛樂性一流,但...
Who dares win (SAS 電影)

國產 :

大決戰 (3部)

遼瀋戰役
淮海戰役
平津戰役

大進軍 (4部)

大戰寧滬杭
南線大追殲
解放大西北
席卷大西南

睇 人 山 人 海, 千 軍 萬 馬, 戰 略 佈 署  ...

battle for haditha (哈迪塞鎮之戰)
http://www.youtube.com/watch?v=RPhhMh1p-Hc
好令人感受到戰爭既無奈 既一套戲

引用:
原帖由 learngod86 於 18-9-2008 05:04 發表
我自己喜歡 Full metal jacket....
Yeah, i like this movie too!!!

強烈建議閣下睇下北韓戰爭片

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 18-9-2008 20:35 發表

有一套, 講英軍o係Iraq虐待戰俘事件, 不過唔記得咩名...
唔要e d

發新話題