發新話題

自稱國九專門店的惡劣態度

引用:
原帖由 holy1 於 30-9-2008 09:46 發表
我都覺樓主d態度都幾晦氣+無禮貌

人地唔識你以為你玩野都正常

我覺得係槍街買野有禮貌既話 d 人都好少會串到話唔賣野俾你
覺得姐係未?
同上面講既一樣啦,顧客態度同職員態度態度係無衝特
如果個個Sales對好似師兄你咁講"我覺得",覺得客人玩野,就用咁既態度?
真係既更惡搞既客香港會有好多

老實講...只要你唔該前唔該後 , 佢地衰極都唔會咁對你.

我對自己的指引

堅守冷血與黑心

拒絕幫人為中心

不斷僵化齊盡心

唔關我事最放心

唐狗一向都有d唔好態度既員工,
先前睇中左枝槍,已經想買,問佢有無貨啦,
但個一個職員黑面,就話「貨更係有嫁,你係唔係買啊!」
x,分明有錢唔搵....

不過依家我都見唔到佢係到做lu

同SSS一9痞

引用:
原帖由 Tom298 於 30-9-2008 15:51 發表
同SSS一9痞
SSS?

兩方根本就是在繞圈
人地店家問你把G17系邊間廠既就系驚你買錯日後上門找碴
你剛好相反 驚人地個彈匣唔岩你個把買錯

雙方都唔讓步,如果你系驚買錯既一開波話自已個支咩廠既,咁人地先答你都唔遲
反正結果都系可以知道自已把槍岩唔岩個彈匣

偏偏你又唔肯放下戒心.佢自然覺得你系黎玩野
好似當時我買89式既補品時 銃工個職員都會問一問系國狗定馬記個支.最少確定一下廢事裝唔到上去

引用:
原帖由 agfayee 於 30-9-2008 15:55 發表

SSS?
三條S
明搶對面個間出名黑鋪

引用:
原帖由 agfayee 於 30-9-2008 10:04 發表

覺得姐係未?
同上面講既一樣啦,顧客態度同職員態度態度係無衝特
如果個個Sales對好似師兄你咁講"我覺得",覺得客人玩野,就用咁既態度?
真係既更惡搞既客香港會有好多
我又覺得一分錢一分貨既,唔通去街邊買串牛雜個小販都要問清楚你會唔會對牛敏感
隻牛邊道出產先賣咩,顧客有義務要了解自已選購既產品特性.你問一句人地答人句,明買明賣
sell同show要分開,我企show room我會7情上面咁話佢知特性
我覺得樓主入錯左地方,想去搵餐館食牛雜但去左小販檔
如果個個客都當sales係字典問到收工既咁對即買即走既客又公唔公平?

引用:
原帖由 亞延 於 30-9-2008 17:53 發表

我又覺得一分錢一分貨既,唔通去街邊買串牛雜個小販都要問清楚你會唔會對牛敏感
隻牛邊道出產先賣咩,顧客有義務要了解自已選購既產品特性.你問一句人地答人句,明買明賣
sell同show要分開,我企show room我會7情上面 ...
當年細細個時買野要小心唔好激親士多阿叔氣
而家?

你下次應該將括號裡面的都講埋出來
唔識咪話唔識囉,唔駛怕醜

回復 14# 的帖子

我無講過 / 暗示兩者有衝突
NO COMPROMISE!

其實......
2個夾可以用係同一種槍上面架咩

太多字
師兄唔睇了sorry
但我想問你搵Amy 做乜?

( 純粹攪笑)

I feel the same to these guys!!!!!
And will never shop from them!!!!!!!!!!

職員:你支槍咩牌子?
小弟:大陸野黎姐(抄Marui),咁e個彈匣呢?
職員:大陸彈匣得兩個牌子姐......
小弟:咁姐係咩牌子呢?
職員:咁你支槍咩牌子?(開始無啦啦態度惡劣加問非所答)
小弟:未大陸牌子,抄Marui果隻囉,咁隻彈匣係咩牌子先得架?

樓主其實你係咪唔知自己支槍係咩牌子?(

發新話題