發新話題

人窮學人玩相機

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-10-2008 12:02 發表

諗住點砌鏡組呀餅大?
想推人落坑
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-10-2008 12:02 發表

諗住點砌鏡組呀餅大?
出左支ze 50 1.4就入支
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-10-2008 22:31 發表

出左支ze 50 1.4就入支
24L-II 啦!

乜依度個個都咁搵笨, 開口唔埋兩句就LLLLL
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 22-10-2008 02:30 發表
得一個人有講L鏡je
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-10-2008 02:49 發表

得一個人有講L鏡je
一定唔係我,我只係會講G鏡

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-10-2008 02:49 發表

得一個人有講L鏡je
樓上既你都講 ZE 啦...

餅大大最好一開波A16加55-250IS....咁就happy哂啦!

引用:
原帖由 Elf 於 22-10-2008 02:30 發表
所以我停留緊dc仔世界

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-10-2008 10:43 發表

樓上既你都講 ZE 啦...

餅大大最好一開波A16加55-250IS....咁就happy哂啦!
E........ZE都唔係L鏡

黃昏景/夜景的話.....
A16這價位這質數要積極考慮,
定焦35/50mm平靚正
EF 28-105mm f/3.5-4.5 II USM平,但唔好有冀望,
留返D銀根買靚腳+繩.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

我仲消化緊model no.....

引用:
原帖由 於 22-10-2008 22:33 發表
我仲消化緊model no.....
Tamron A16
http://www.tamron.com.hk/Tamroncamera/product/p-2-6.htm

Canon 55-250 IS

落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 22-10-2008 22:50 發表
50mm
35mm
A16
55-250 IS
28-105
50.8 II ok
但35 f/2呢枝略貴....作二千都冇USM

55250的確平令正

發新話題