發新話題

VFC meu 金屬上下身

引用:
原帖由 d.s 於 22-10-2008 10:41 發表
一體鋁外管,不要也罷,
礙於Marui設計問題,
改用金屬外管要在內外管之問加裝蠱惑彈弓,
令退膛時強制整組金屬外管下跌,(與WA後期做法一樣)
打起來至會順暢無比,永冇jam膛.

不過首要條件要鎗膛及外管係分離式設計 ...
唔該曬d.s 兄 , 希望刻字方面配合倒
塑膠戰隊

回復 14# 的帖子

DS 兄可否再詳細講解一下,我都有套pgc連一體外管的,這看來非常有用,煩請師兄幫忙,謝謝

引用:
原帖由 d.s 於 22-10-2008 10:41 發表
一體鋁外管,不要也罷,
礙於Marui設計問題,
改用金屬外管要在內外管之問加裝蠱惑彈弓,
令退膛時強制整組金屬外管下跌,(與WA後期做法一樣)
打起來至會順暢無比,永冇jam膛.

不過首要條件要鎗膛及外管係分離式設計 ...
我sd 整組金屬外管 x pgc 1911 body
jam 到9彩

蠱惑彈弓
在此鳴謝[安德朱]師傅幫忙加工改裝~THX!!

附件

23-10-2008 00:47

三品牌外管比較
註:PGC係鋁管,加上jam到打唔到,so冇乜花,而急打係外觀最差,SD果條用得最多,但仍然靚仔~

附件

23-10-2008 00:50

引用:
原帖由 Kane 於 22-10-2008 19:12 發表

我sd 整組金屬外管 x pgc 1911 body
jam 到9彩
的確!唔加裝蠱惑彈弓係會jam 到9彩的.....

引用:
原帖由 路比 於 22-10-2008 12:30 發表

我枝meu用緊nova金身set,都係一體鋁外管
不過冇jam過喎
有冇試過向下45度開火同將枝鎗側左側右打?
nova我冇裝過,但聽聞係一樣照jam,
倘若你果枝冇jam,咁就恭喜你啦~

可能真係好我彩,我真係點試都冇jam
而我朋友用1911裝吉打身,冇用到師兄"蠱惑彈弓"都未聽佢講過有問題出現,

我地枝槍都係用黎落場用的

以我所知,呢個設計係wa的1911都有的,而馬記的detonics都有呢個設計
不過小第的deonics因為換左用hi-cap4.3的外管及內管,所以冇裝返係彈弓入去,都係打黎打game用,都未jam過槍

引用:
原帖由 路比 於 23-10-2008 10:12 發表
可能真係好我彩,我真係點試都冇jam
而我朋友用1911裝吉打身,冇用到師兄"蠱惑彈弓"都未聽佢講過有問題出現,

我地枝槍都係用黎落場用的

以我所知,呢個設計係wa的1911都有的,而馬記的detonics都有呢個設計
不過 ...
well~咁我就黑仔啦~唔改唔得,jam到瞓街
不過個人建議加裝有好處,至少肯定打果陣100% Work,
亦唔擔心金屬外管磨蝕原裝亞鉛Hop-Up座問題.

要改就要換外管了,都係由佢先

d.s 兄我想問你係唔係用pgc金身?
見kane 兄又係用pgc身有事,會唔會係pgc的問題呢?

因為呢個問題真係好小見

引用:
原帖由 路比 於 23-10-2008 10:45 發表
要改就要換外管了,都係由佢先
咁鋼同鋁嘅質感係有一定距離...
玩具嚟啫~有閒錢至諗囉~

引用:
原帖由 路比 於 23-10-2008 16:40 發表
d.s 兄我想問你係唔係用pgc金身?
見kane 兄又係用pgc身有事,會唔會係pgc的問題呢?

因為呢個問題真係好小見
5.1用SD滑架
1911用PGC

其實係Marui外管設計問題,就算原裝全膠身,
我都見過一場CQB有兩枝jam,所以Detonics都加蠱惑彈弓.

我返屋企再試左好耐,都係試唔到jam,要用手故意張外管拉前,金身果枝先會卡住,膠身果枝就算我拉前左條管都係冇事,

咁我可以繼續安心使用

不過都多謝師兄咁祥盡分享,等大家如果有遇到問題知道係咩事

請教d.s.兄, 條蠱惑彈弓可以邊到買到呢? 其彈力又應如何選擇呢?
多謝指教

發新話題