發新話題

Canon 5D II 有望了

對於 Canon 用家,今年最值得期待的新機之中,EOS 5D Mark II 肯定佔一席位。經過三個多月的等待,Canon 終於宣佈旗下首部支援 Full HD 拍片的全片幅單反 EOS 5D Mark II 將於 11 月底正式開售,淨機身的定價為 HK$ 20,800,而套裝連一支 EF 24-105mm f4.0L IS USM 鏡頭則為 HK$ 28,300。面對近期市況波動,5D Mark II 在定價上亦明顯較以往進取,比起當年 EOS 5D HK$ 28,800 的開售價平了一截不在話下。新機更與像素較少,同時不支援拍片 D700 的最新定價相同,而與 Sony 旗艦的 A900 相比,5D Mark II 則便宜了 HK$ 2,190。以強勁的機身規格,加上吸引的價錢,預計 Canon EOS 5D Mark II 將會逆市大賣。據 shop@dcfever.com 店長表示,在定價未公佈前已有不少客人落訂買機,加上供貨量極少,而淨機身的供應更是少之有少,首批貨量根本不足以應付所有訂單,打算入貨的準買家就要考慮訂貨。

我朋友聽日攞機啦wor....

真係咪急要飲"頭啖湯"???
頭批貨通常有問題....

等下先咪仲好

引用:
原帖由 m4devastator 於 24-11-2008 20:53 發表
真係咪急要飲"頭啖湯"???
頭批貨通常有問題....

等下先咪仲好
早買早享受嘛~
況且........有問題咪拎上去囉~

Canon 5D II 有問題!?

引用:
原帖由 Dr.Eric 於 24-11-2008 22:12 發表
Canon 5D II 有問題!?
你想點.... 忍你好叉耐...次次copy人地一兩句野加個icon做reply,你想點?
放個問題就叫reply? 去第二度玩啦!

5D II有問題? 你邊隻眼見到? 邊隻耳聽到?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 24-11-2008 22:38 發表

你想點.... 忍你好叉耐...次次copy人地一兩句野加個icon做reply,你想點?
放個問題就叫reply? 去第二度玩啦!

5D II有問題? 你邊隻眼見到? 邊隻耳聽到?
都唔算無講過的,我之前都有提過少少
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

回復 19# 的帖子

攞左未?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 26-11-2008 01:02 發表
攞左未?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
好似29號先出街

我都等緊公司幾時番機做測試
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 26-11-2008 01:06 發表

好似29號先出街

我都等緊公司幾時番機做測試
下...今日見到人攞機啦wor..

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-11-2008 01:39 發表

唔係好肯定,係咪29,只係之前睇過少少新聞稿,印象中係29咋

我差小小買到嫁喇!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-11-2008 01:39 發表

尋日dc飛花話d客囉左機喇wo....得番一兩個客未囉....

引用:
原帖由 ATM 於 26-11-2008 19:41 發表
我差小小買到嫁喇!
唔夠信用額??

我朋友send左兩三張相來睇...
iso 400 清如 100
iso 3200...............冇乜細節wor!

發新話題