發新話題

相機戰

引用:
原帖由 m4devastator 於 26-12-2008 19:32 發表

睇得出你唔係"愛機之人"wor~~
部機係買o黎用,唔係買o黎擺,要識點影點set,同埋炒左係點後製補救的就要影得多

我出press 影人多,同一個人物的動作o係唔同的焦段都有唔同

就住用的,點可以有進步
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 m4devastator 於 26-12-2008 19:32 發表

睇得出你唔係"愛機之人"wor~~
用個快門影多幾張相就話唔係愛機之人....
咁買番去一張都唔影放十年廿年係咪叫超錫部機??
咁點解要買相機??買D擺設番屋企擺唔好??

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 26-12-2008 19:44 發表

部機係買o黎用,唔係買o黎擺,要識點影點set,同埋炒左係點後製補救的就要影得多

我出press 影人多,同一個人物的動作o係唔同的焦段都有唔同

就住用的,點可以有進步
同意.......相機係要黎用的,用心地影多D,在影相中學多D.....
到個快門到哂期同部機冇得整時,我信部機都會死無遺憾...

同時我唔同意D人,部機買o黎擺的,同部機一D交流都冇,到兩三年見部機形号舊左,又去換個新的再擺過...........
最勁o個D係賣出舊機時,部舊野重要有99%新呢!!!!

引用:
原帖由 101653 於 26-12-2008 19:54 發表

用個快門影多幾張相就話唔係愛機之人....
咁買番去一張都唔影放十年廿年係咪叫超錫部機??
咁點解要買相機??買D擺設番屋企擺唔好??
我係指用DSLR學似打game咁影影影....呢種呀
一般人都唔會咁gau

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 26-12-2008 19:44 發表

就住用的,點可以有進步
哈,明了

引用:
原帖由 m4devastator 於 26-12-2008 20:02 發表

一般人都唔會咁gau
你一定係冇見過人地在影相時點用連射la............

引用:
原帖由 亞龍 於 26-12-2008 20:07 發表
你一定係冇見過人地在影相時點用連射la............
但係你地係想....打game咁連射wor~~
用相機打game,有趣有趣

成日都要咁玩,不過係被迫...........我唔想咁o架..........
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 m4devastator 於 26-12-2008 20:02 發表

一般人都唔會咁gau
我成日周街影....見到得意野/靚既地方就構圖之後影....同一個構圖我有時會影幾格tim....
路過見到天上有堆雀我有時都會追住佢地連射....
我揸住部相機係可以漫無目的咁影影影....莫非師兄話我唔係人??

你既意思係就住影....咁....點就住呢??
唔同定個目標比自己今日出街剩係可以影十格??

引用:

一般人都唔會咁gau
都唔係ga,呢種影法,可以好考你部機一上手set野,構圖攞焦段的速度

我過左4日ags,同d 娛記爭位,手set wb,d model眼望機的迅間你把唔把握到的機會..........

如果真係set 到遊戲規舉的,呢個係一個好好練習的遊戲
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 高!高!高! 於 26-12-2008 20:10 發表
成日都要咁玩,不過係被迫...........我唔想咁o架..........
你用o個部係公司機,我用我自己機同閃都唔覺d咩

引用:
原帖由 亞龍 於 26-12-2008 20:07 發表
一雞八千

引用:
原帖由 101653 於 26-12-2008 20:13 發表

我成日周街影....見到得意野/靚既地方就構圖之後影....同一個構圖我有時會影幾格tim....
路過見到天上有堆雀我有時都會追住佢地連射....
我揸住部相機係可以漫無目的咁影影影....莫非師兄話我唔係人??
...
佢個意思只係一般人je,咁你同我都會係咁影的係另類je,都係人

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 26-12-2008 20:17 發表

一雞八千
D3X DX mode 再加雙16GB Extreme IV CF卡應該做得到

引用:
原帖由 101653 於 26-12-2008 20:20 發表

D3X DX mode 再加雙16GB Extreme IV CF卡應該做得到
用最細size的都可能得的(如果機內個緩衝夠大的話 )

發新話題