發新話題

想請教wargame老手超舊式改電槍方法

引用:
原帖由 JOHN2 於 26-1-2009 23:05 發表
未聽過鋼泵芯喎?你所指係咪鋼天梯呀???

係呀!! 我係想講呢樣野呀, 一樣好似打唔壞o既正貨而家重有冇得賣呢?

因為我只見過鋼拉橋 同埋s記o既鋁天梯 (但有同事買左玩2隻夾就爆左最尾果隻牙)
唔係一味硬就係好,有時需要一些物料上的什麼緩衝/吸震/震動衰減之類的特性,
來跟其他配件作平衡之用.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

你係唔係講E隻
我隻係m4用cnc全鋁
有人造g3上身銅下身用木造

新世紀Wargame戰士

1)有冇人改過用遙控車摩打?

有!係Work,但好夾硬.

2)有冇人買/改過鋼泵芯?

有見過,冇改過

3)有冇人買/改一体化氣缶連氣缶頭?

有改過,配以1.9j power,二代波箱斷頭殺手

4)有冇人改過來福線槍管?

有見過但冇諗過改,以前冇Hop-UP,冇Bolt Back手鎗時代已被MGC徹底騙過,沒用的東西!

5)電氣化.......(好似係一支k仔,power大得可怕......)

電+Co2作動力......

1)有冇人改過用遙控車摩打?
整唔難,set得好先至難,不過只要set得好根本同原裝差唔多.............
2)有冇人買/改過鋼泵芯?
乜野係鋼泵芯?定係天梯?我只係用過systema鋁天梯,不過而家

引用:
原帖由 wing-wing 於 27-1-2009 01:11 發表
你係唔係講E隻
我隻係m4用cnc全鋁
有人造g3上身銅下身用木造
嘩!!CNC全鋁咪好貴?
我就

附件

27-1-2009 04:01

來福線槍管

係wargame界之中係陰線

真槍係陽線...

回復 17# 的帖子

謝謝回覆

終於見呢d堅野o既真身,真係大開眼界

但請問係用540摩打定係舊M16VN果種560摩打?

如果用1/10車仔果D 540摩打, 條摩打心會粗左, 咁隻GEAR要點硬塞入去呢

回復 20# 的帖子

嘩....... 你D手工好堅, 外觀一流...

係用540摩打嗎?

回復 15# 的帖子

我都唔太知係什麼品牌O既K仔,只知佢係話塞幾粒AA電O黎推個VALVE

引用:
原帖由 JOHN2 於 28-1-2009 00:43 發表
嘩....... 你D手工好堅, 外觀一流...

係用540摩打嗎?
我唔知係唔係540,總之係一般標準RC摩打大細啦,比馬記EG560粗

引用:
原帖由 JOHN2 於 28-1-2009 00:47 發表
我都唔太知係什麼品牌O既K仔,只知佢係話塞幾粒AA電O黎推個VALVE

附件

28-1-2009 02:04

28-1-2009 02:04

回復 27# 的帖子

你呢支係打CO2

系統睇起O黎好似比電槍簡單,中間D PARTS好似唔使用金屬身借力, 但減壓墜銅係咪一路射一路前前後後咁運動?

引用:
原帖由 JOHN2 於 28-1-2009 18:40 發表
你呢支係打CO2

系統睇起O黎好似比電槍簡單,中間D PARTS好似唔使用金屬身借力, 但減壓墜銅係咪一路射一路前前後後咁運動?
我呢支只係善良之槍,未打過GAME,不過仲運作正常非常精神~~~~~~
冇錯基本上淨係份內膽連墜銅已經可以發射,個MP5殼只係得個殼,主耍用

回復 29# 的帖子

咁bolt back o既力同而家果d WA/WE bolt back M4比會唔會勁D

發新話題