發新話題

Canon 將免費為 EOS 5D 加固反光鏡

回復 14# 的帖子

你唔慣用中間點對完先構圖?
1仔有個好正的功能.. 對蕉+metering連動.. 你用邊點對蕉就用個點meter
nikon就肯下放.. canon呢?..
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 5-2-2009 23:58 發表
你唔慣用中間點對完先構圖?
1仔有個好正的功能.. 對蕉+metering連動.. 你用邊點對蕉就用個點meter
nikon就肯下放.. canon呢?..
十年後就肯..

引用:
原帖由 Elf 於 5-2-2009 23:57 發表
35要1.4要原廠喎
所以咪想Sigma出...

回復 18# 的帖子

不過個market的確無乜好質素既35mm..  一係就contax 35-70, 比得起canon定蕉

http://robotbreeder.com/LensTest ... ces-all-part-1.html
睇完你就覺canon做鏡真係夠搵笨... 不過依個range要用真係好考功夫

引用:
原帖由 Elf 於 6-2-2009 00:05 發表
不過個market的確無乜好質素既35mm..  一係就contax 35-70, 比得起canon定蕉
Leica R-35? 冇ga la...Leica有支35-70我上過手聽完價錢就放低左...

引用:
原帖由 Elf 於 6-2-2009 00:10 發表
http://robotbreeder.com/LensTest ... ces-all-part-1.html
睇完你就覺canon做鏡真係夠搵笨... 不過依個range要用真係好考功夫
好難成日都用手動既..

回復 22# 的帖子

要玩下咪拎依枝野出黎..
唔玩得咪用番正常鏡囉
手動鏡不嬲都係唔趕時間..

回復 21# 的帖子

leica R鏡都唔出名.. M鏡先係路架嘛...
真係無35鏡好.. 唔上唔落太鑑介. 50好用D

引用:
原帖由 Elf 於 6-2-2009 00:27 發表
leica R鏡都唔出名.. M鏡先係路架嘛...
真係無35鏡好.. 唔上唔落太鑑介. 50好用D
M我買唔起..用緊福仔35/2.5...

M鏡喎~

引用:
原帖由 Elf 於 6-2-2009 01:19 發表
M鏡喎~
m mount唔算m鏡?

你用係乜野度

引用:
原帖由 Elf 於 6-2-2009 01:44 發表
你用係乜野度
Bessa R2...

幾時整部咁既野?

發新話題