發新話題

落咗味精的月亮

我父上想入80mm-400mmF3.5-4.5~~我想入SB900==""
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 11-2-2009 22:35 發表
我父上想入80mm-400mmF3.5-4.5~~我想入SB900==""
....F3.5~4.5咁勁?? 邊間廠架?n記個支係AF 80-400 f4.5~5.6 VR 呀....
相近焦距的話, 覺得hu色馬支120-400會好少少...雖然係重400g....但又平咁多...
以上純屬個人意見.
sb900? ...哦....我剛剛入了二手sb800....
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 11-2-2009 22:43 發表

....F3.5~4.5咁勁?? 邊間廠架?n記個支係AF 80-400 f4.5~5.6 VR 呀....
相近焦距的話, 覺得hu色馬支120-400會好少少...雖然係重400g....但又平咁多...
以上純屬個人意見.
sb900? ...哦....我剛剛入了二手sb800 ...
丫打錯 ~~返工返到....係AF 80-400 f4.5~5.6 VR Nikon
父上是厚廠鏡支持者.....我也建議入副廠龍仔70-200~~但他不埋=0=

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 11-2-2009 22:47 發表

丫打錯 ~~返工返到....係AF 80-400 f4.5~5.6 VR Nikon
父上是厚廠鏡支持者.....我也建議入副廠龍仔70-200~~但他不埋=0=
哦,...但8,9000蚊買支80-400真係唔多抵...
你爸爸鍾意影乜架, 要400咁遠? 平平地70-300米好lor, 真係覺得唔夠時再入長d架喇~~~
眼光光~

買80-400真係同自己過唔去...

引用:
原帖由 mike-mike 於 11-2-2009 23:10 發表

哦,...但8,9000蚊買支80-400真係唔多抵...
你爸爸鍾意影乜架, 要400咁遠? 平平地70-300米好lor, 真係覺得唔夠時再入長d架喇~~~
我唔多影....遠景....但父上想入....
sigma~同龍仔支70-200~~邊支好

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 11-2-2009 23:18 發表

叫父上唔好買...最多買原廠小黑...一係300/4.

sigma同龍仔梗係龍仔..

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 11-2-2009 23:18 發表

影遠景用80-400??  70-300啦, 同自己過得去...又輕又平, PQ亦算係過得去

70-200當然係小黑五!! 副廠就...想對焦快D的話SIGMA啦....

眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 11-2-2009 23:29 發表

影遠景用80-400??  70-300啦, 同自己過得去...又輕又平, PQ亦算係過得去

70-200當然係小黑五!! 副廠就...想對焦快D的話SIGMA啦....
Sigma d人cal完都移焦wor!

我都打算入70 300

請問小黑三《二手$4xxx》係咪算平

因小弟無咩$$$$$$$
但想入一支好D既鏡
唔該各大師兄
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 一等兵 於 12-2-2009 00:00 發表
請問小黑三《二手$4xxx》係咪算平

因小弟無咩$$$$$$$
但想入一支好D既鏡
唔該各大師兄
點為之好d先?
d人話小黑三180之後唔用得..

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-2-2009 00:03 發表

點為之好d先?oke" />
d人話小黑三180之後唔用得..
其實自己都唔係太清楚
BUT見同事今日同小弟講放小黑三所以想問一問
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 一等兵 於 12-2-2009 00:13 發表

其實自己都唔係太清楚
BUT見同事今日同小弟講放小黑三所以想問一問
而家見d人都放5000...如果4千幾冇問題既都抵呀

發新話題