25 12
發新話題

電影推介-華爾基利暗殺行動 "Valkyrie"

對這民族也有好感,
對2戰表示悔過,
不準再有納粹黨
舒特拉名單很多人流淚看完.

同改教科書,去神社個d ...

第一日就去左睇,感覺良好
制作非常認真,好多野都做得仔細,落足本
鏡頭,畫面都捉得好好,睇得出排位度位都唔少功夫
好有心思既作品
只可惜無用德文,之前d演員明明去左學德文,唔明點解又改返用英文

不過小弟去睇果時聽到有好多人話"悶","有無搞錯","咩黎架?"
同埋久唔久有人離場,成日都遮住晒

引用:
原帖由 Mathew 於 20-2-2009 14:25 發表
好有心思既作品
只可惜無用德文,之前d演員明明去左學德文,唔明點解又改返用英文

不過小 ...
離場時聽到有人說:"頭先我瞓著左...."
“用我們的雙手,向那黑暗專制的另一邊傳播自由!
啊!自由的人民啊!我們是永遠征服不了的!”

用英文好d
用德文唔識聽,個投入感冇咁好

隆美尔因此事牵扯 沙漠之狐就这样完结 巴顿的天下...

引用:
原帖由 l.rankin 於 20-2-2009 20:03 發表
隆美爾因此事牽扯 沙漠之狐就這樣完結 巴頓的天下...
點解又關隆美爾事?

皇家空軍

引用:
原帖由 Royal_9413 於 21-2-2009 13:36 發表

點解又關隆美爾事?
隆美爾曾表示, 如果Beck成為新總統, 佢會支持政變
就喺因為咁, 佢被逼吞毒丸自殺
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 Mathew 於 20-2-2009 14:25 發表
好有心思既作品

不過小 ...
膚淺的香港人...

引用:
原帖由 Mathew 於 20-2-2009 02:25 PM 發表
好有心思既作品

不過小 ...
因為二戰歐洲果邊對香港人黎講的確係好陌生, 抽離ge話題
香港人(包括在下)連自己國家都唔理, 其他國家...
btw, 個人覺得德國人拍果個紀錄片啱在下口味多d
click>

Wow i saw this movie yet ......sleep around 20 min at the early

25 12
發新話題