發新話題

新手買機 450D /D80???

引用:
原帖由 101653 於 16-2-2009 00:43 發表

其實o記520我借黎玩過都唔係咁差ja....

O牌E420....雙kit都唔洗5000....加埋1kg都唔夠....
成日帶出街周圍影 / 去旅行又唔想帶咁重野係唔錯選擇....腳架又唔洗咩特定需要....幾舊水雞腳都可以企穩部機....
...
唔差ga機身,係finder細d je!(對比起450D,D60呢d) 影出來卻好d wor..

e-520正野丫~~我都玩過~7個GOOD~~!!!
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

我睇反外國網D 比較
NIKON..D 色好似靚D

引用:
原帖由 車厘子 於 16-2-2009 04:51 發表
我睇反外國網D 比較
NIKON..D 色好似靚D
對比係Canon,係影人以外,算係咁

影靚相唔一定要用靚機播.
內地好多高手用 D70 / 300D 一樣影到唔少靚相.
不過小弟不材, 先用物質滿足一下自己
Zu jeder Zeit
an jeder Ort
bleibt das Tun
der Menschen das qleiche

回復 19# 的帖子

我會影景多個影人

我都有d想換過部dslr,不過如果買得450d咁不如搵部二手40d好過,因為有2個fd都放40d

其實我第一個上手既感覺...450d好膠.....d80好實在既感覺....影相我覺得d80係好啲

回復 22# 的帖子

點解呢?

引用:
原帖由 0608 於 16-2-2009 19:56 發表
點解呢?
http://www.civiliangunner.com/cg ... page%3D1&page=5

自己研究一下呢個post
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

乜O記真係咁正
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

尋日係cmk買左450d $5080

引用:
原帖由 Koman 於 16-2-2009 13:54 發表
影靚相唔一定要用靚機播.
內地好多高手用 D70 / 300D 一樣影到唔少靚相.
不過小弟不材, 先用物質滿足一下自己
內地的高手,有d 真係攝影思維勁,有d 係後製ps勁
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 16-2-2009 22:40 發表

內地的高手,有d 真係攝影思維勁,有d 係後製ps勁
後者係七成..

今日幫人問p記k-m 白色雙kit鏡都係6490(黑色5990)
for女仔用真係幾ok的~
白色佢話全球得3000部應該好難撞到色喇掛~
ikariam~
39.68 [人間廢柴共同體]
41,64 [人間廢柴共同體II]
43,77 [麻原小鎮]

發新話題