發新話題

成績表出左

回復 1# 的帖子

唔會呀~我中學都係排中中間間
中庸之道!
有努力過就ok了
5D mark II
Canon PowerShot S90
580EX II
Sigma 24-70mm F2.8 EX DG HSM
EF 50mm F/1.8 II

回復 6# 的帖子

係GA係GA

問自已有無盡過力先
有既話, 就唔廢
無既話, nth to say
Never Forget

依家d家長就係唔識體諒d小朋友,
不過如果你自己覺得可以再做好d就不仿努力d
Ken's Custom Magpul M4  

成績並非一齊。你諗下一生有幾多時間在學校生活?有幾多時間在社會、工作間生活?
讀書叻唔代表識做野、做人,同樣地,識做野、做人唔一定讀書叻。

廢...點會呀???
我中學會考都唔合格...不過好彩有機會出外國讀書,
經過4年努力之後, 攞honor畢業!
只要你唔放棄自己, 你一定得!!!!

今日的排名唔重要,最緊要係你下次的排名,下下次的排名,將來的排名.....
今年考16,下次咪考16以內囉,最緊要有進步的決心,咁呢個人就一定唔會廢

16/40
我又留班
我又排第10但係係又尾尾數上黎

大把人差過你
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

一個人的成功不是用成績,排名介定的

小朋友.........唔怕同你講........
我由小學到中學.......次次考試都是倒數十名之內......
次次派成績單.......都比人串兼比人笑.......連miss 阿 sir 都話我無得救.......
到後來中五、中七之後........之前同我一班個d人, 除左我之外就無人入到 U....
咁你覺得我廢唔廢?
所以話呢.......盡左力就算.....唔好自卑.......
努力加油就是

引用:
原帖由 天煞孤狼 於 16-2-2009 19:25 發表
唔會呀~我中學都係排中中間間
中庸之道!
有努力過就ok了
中庸之道...唔係中中間間咁解

中中間間應該用平庸黎形容

[有錯請指正]

引用:
原帖由 SkyLinE 於 16-2-2009 22:02 發表
一個人的成功不是用成績,排名介定的
假如樓主o個張係ce,出去見文職工張成績表就係人地比唔比佢去見工的入場劵
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 crazyjustin1117 於 16-2-2009 18:21 發表
張祝珊英文中學
CCSC
張記喎...睇你同咩人比啦...同香港大圍比, 你都已經係頭五至十個percent...同第一果個比...咁無得比喎...

不過你咁唔sure要出post問人既, 睇黎你都仲可以踩盡d, 下次你就可以大聲同屋企講你盡左力, 而唔係出黎問...
對付無理的人, 不要隨他的腳步遊走, 要拉著他讓他自圓其說自相矛盾

引用:
原帖由 伯言 於 17-2-2009 00:32 發表

張記喎...睇你同咩人比啦...同香港大圍比, 你都已經係頭五至十個percent...同第一果個比...咁無得比喎...

不過你咁唔sure要出post問人既, 睇黎你都仲可以踩盡d, 下次你就可以大聲同屋企講你盡左力, 而唔係出黎 ...
張記lor...擺明屈機..
你係張記考到中間既成績,假如你一路都咁既程度,我唔信你入唔到HKU/CU...

一個人係exam 好唔好, 只係証明到你exam 好唔好
同其他野一d relationship 都冇,

你出到來打工就知乜野叫高分低能ga la

你仲細.....好好enjoy 你 school life....認真..

發新話題