28 12
發新話題

邊度有得買(ac香港少年領袖團)&香港航空青年團對boot

引用:
原帖由 張y 於 24-2-2009 22:49 發表

其實mk 1 2 3都仲有cadets用緊

我覺得一分錢一分貨囉     

3百幾用一兩年    8百幾用6,7年      步陞 mk2 mk3我都有   我覺得買真品好過
mk 1都有?
acc搵人造的是步陞?

皇家空軍

好有趣嘅討論

我又分享下

Air Cadets現時並無規定Boot款式,一般全皮高筒Combat Boots圴可使用

而Air Cadets團總部曾搵廠(not步陞)推出一批仿英軍Assault Boots於總部出售, 口碑唔錯, 但相信已售清
而現於HKAC團總部亦有另一款仿英軍Boots出售

本地可搵到嘅英軍/仿英軍Boot
BF Mk1 --- 元朗某場
BF Mk2 --- 槍街or鴨記
BF Assault Boots --- 槍街,but有一批次貨小心選購
C牌 仿Assault Boots --- 西九龍中心卅聽民記朋友講品質....
懲教工業 仿Assault Boots --- HKPF issue 不公開發售
HKAC 仿Assault Boots --- CHQ
ACC 仿Assault Boots --- 售清

hope info help!

just sharing... 小弟曾比鬼佬指教 "there're NO Mk3 Boot in the British Forces!"
大家不仿改一改口叫番做Assault Boots

HKPF有仿MK2?
咁我算好彩, 用過既, 同腳上面果幾對都係英國貨....

[quote]原帖由 Bryan 於 25-2-2009 01:23 發表
好有趣

引用:
原帖由 Bryan 於 25-2-2009 01:23 發表
BF Assault Boots --- 槍街,but有一批次貨小心選購
次貨係點既款??

引用:
原帖由 gd1893 於 25-2-2009 01:43 發表
HKPF有仿MK2?
咁我算好彩, 用過既, 同腳上面果幾對都係英國貨....

gd1893兄, 好明顯你係大師兄

HKP issue nowadays

附件

25-2-2009 02:37

25-2-2009 02:37

哦... 原來你講緊Gore-tex Combat boot...
(係喎...你寫Assault Boot...係我睇錯)

呢對...我係第一Lot換裝既...
開左一日工, 收工一除, 簡直「滿室芳香」
果陣全Platoon買左好多臭鞋噴霧...

BTW, 你係咪...剛剛係呢個星期六同日見過面傾過偈果位Bryan?
引用:
原帖由 Bryan 於 25-2-2009 02:37 發表

gd1893兄, 好明顯你係大師兄

HKP issue nowadays

引用:
原帖由 張y 於 24-2-2009 22:49 發表

其實mk 1 2 3都仲有cadets用緊

我覺得一分錢一分貨囉     

3百幾用一兩年    8百幾用6,7年      步陞 mk2 mk3我都有   我覺得買真品好過
mk1 係都見過?

引用:
原帖由 Shan10 於 25-2-2009 11:12 發表

mk1 係都見過?
係囉, mk1出過好少咋喎, 因為會整爛隻腳, 所以好快出左mk2

皇家空軍

引用:
原帖由 Royal_9413 於 25-2-2009 18:23 發表

係囉, mk1出過好少咋喎, 因為會整爛隻腳, 所以好快出左mk2
噢! 願聞其詳???
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 Shan10 於 25-2-2009 11:12 發表

mk1 係都見過?
拿   其實真係唔知係唔係叫mk1    不過係肯定英國料  似mk2都係DMS但鞋身有明顯分別   見過幾對   朋友用緊話同mk2差唔多
周x記都好似仲有

我見過mk2 (hi-leg)好似有2種   一種條利冇marking  是否真品就唔肯定

仲好似有一對係hi-leg樣 但唔係DMS

引用:
原帖由 Bryan 於 25-2-2009 01:23 發表
好有趣嘅討論

我又分享下

Air Cadets現時並無規定Boot款式,一般全皮高筒Combat Boots圴可使用

而Air Cadets團總部曾搵廠(not步陞)推出一批仿英軍Assault Boots於總部出售, 口碑唔錯, 但相信已售 ...
HKACC對野衰鞋底易甩    本身非常好著

引用:
原帖由 fangcw_joe 於 25-2-2009 02:03 發表

次貨係點既款??
放左幾年   用兩三次個底甩膠

我見youtube班兵派左boot會著入個water bath到un對boot.....

28 12
發新話題