發新話題

中幅機討論

用FISHEYE都可以影大頭馬添
眼光光~

哈仔既500c/m 唔知有冇測光ga le....想要503CX ga 我...哈哈.... (擺明發夢)

dslr野...我真係唔想放錢落去....一部5D+支24-105,我wide又有人借,tele就難d,不過.....我都係唔捨得..
叫我八千蚊買支小小白is 真的要了我的命...買台哈蘇好過呀真係...
而家唯一會諗既係 Sigma支 24 1.8,因為可以close-up....或者係換支24-105做24-70,不過而家睇定先...
長鏡...有冇平靚正推介? 唔想買小小白...光圈太細...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 5-3-2009 21:13 發表
哈仔既500c/m 唔知有冇測光ga le....想要503CX ga 我...哈哈.... (擺明發夢)

dslr野...我真係唔想放錢落去....一部5D+支24-105,我wide又有人借,tele就難d,不過.....我都係唔捨得..
叫我八千蚊買支小小白is 真 ...
小小白, 小白, 384呢D都係入門野姐, 長鏡呢D野, 你有心影, 再貴都有啦.

長鏡 : 384, 覺得唔方便的話大白LOR, 小小白輕巧好多, 日頭用F4都夠哂啦, 又SHARP.

N牌係大白同小小白呢兩個RANGE都輸蝕比C記架.
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 5-3-2009 21:17 發表

小小白, 小白, 384呢D都係入門野姐, 長鏡呢D野, 你有心影, 再貴都有啦.

長鏡 : 384, 覺得唔方便的話大白LOR, 小小白輕巧好多, 日頭用F4都夠哂啦, 又SHARP.

N記長鏡選擇小.....
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

有冇人知有冇出6x4的數碼背

引用:
原帖由 mike-mike 於 5-3-2009 18:42 發表

係呀, 小弟認識唔多, 都係睇網學架咋, 有請師兄指點.
Koni Omegaflex M

換鏡...

呢部野唔係腰平....

學神 born to sleep...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 5-3-2009 21:13 發表

叫我八千蚊買支小小白is 真 ...
要加測光頂....
哈仔....下年目標...

學神 born to sleep...

引用:
原帖由 mike-mike 於 5-3-2009 21:17 發表

我既長鏡,其實去到135已經夠...FF... 我好怕影遠野,好冇感情...

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 5-3-2009 22:08 發表
有冇人知有冇出6x4的數碼背
4.5呀?

引用:
原帖由 learngod86 於 5-3-2009 22:17 發表

要加測光頂....
哈仔....下年目標...
係咪呀? 下年呀? 到時一齊玩ga? 有平野提我wor! 最好幫我bid埋XD 冇卡

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 5-3-2009 22:07 發表

N記長鏡選擇小.....
嘩...你當新出果d 200,300,400,500,600流ga?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 5-3-2009 22:43 發表

嘩...你當新出果d 200,300,400,500,600流ga?
係~~~ ....因為.我買不起

引用:
原帖由 adrianyahk 於 5-3-2009 22:42 發表

4.5呀?
我父上想玩番佢部6x4機==

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 5-3-2009 23:14 發表

我父上想玩番佢部6x4機==
即係邊部?
眼光光~

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 5-3-2009 23:12 發表

係~~~ ....因為.我買不起
咁即係, N記係一萬前後, 提供到的長鏡選擇唔夠C記多~

C記重有支456, 雖然呢支野有少少雞肋(PQ並唔好得過 384 + 1.4X)....但唔記増距器都重平過384少少

不過...有384就得啦, 雖然都嫌佢VR, 但又平過C記少少
眼光光~

發新話題