發新話題

香港十年前充公得來的裝甲車?

引用:
原帖由 kimkileo 於 1-4-2009 00:18 發表
我咁多好野都唔幫襯我.....
部米格其實係唔係你d貨o黎嫁!

回復 16# 的帖子

你問得咁鬼直接, 叫人點答你好

呢架車...行山見過, 港島徑唔知邊段有個爆石場...

架米格29之前存於舊GFS總部, 玩在唔知了

皇家空軍

唔係無報關! 係無申請戰略物資運送! 戰略物資既進出口都要申請既 .因為監管物資既去向要申報, 同偷運戰略物資係一個好易中招既麻煩野, 好多forwarder都唔肯搞, 費事中招 .有d運輸公司未有申請到戰略物資既牌照, 私底下偷雞運野, 比人捉扣關就有排搞....

講得係充公或者銷毀即係個forwarder已經放棄左件貨唔會再處理件野, 理論上就算個consignee點同香港任何部門chat都無效果... (除非國家干涉...) 而家lee單野真係要中國內地個客要同個forwarder 夾下賠償問題...

報關只係向統計處申報你既出入口貨物情況....反而如果你lee d敏感野報左關可能仲死多兩錢重....

引用:
原帖由 飛哥仔 於 1-4-2009 01:13 發表
唔係無報關! 係無申請戰略物資運送! 戰略物資既進出口都要申請既 .因為監管物資既去向要申報, 同偷運戰略物資係一個好易中招既麻煩野, 好多forwarder都唔肯搞, 費事中招 .有d運輸公司未有申請到戰略物資既牌照, 私底 ...
所以真係會有幾多人上報呀....

saint row2入面見過

香港基本上都係一個自由港,未回歸之前應該有唔少核潛艇收料or軍火中轉
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-4-2009 01:29 發表
香港基本上都係一個自由港,未回歸之前應該有唔少核潛艇收料or軍火中轉
香港無話唔比戰略物資轉口....問題係要管你d貨會去到d咩地方...目的地or中述被偷運去其他地方既風險有幾高...forwarder除左覺得以上兩點麻煩之外...仲有就係...張license要錢...

引用:
原帖由 derek 於 1-4-2009 00:31 發表
你問得咁鬼直接, 叫人點答你好
米格廿九冇人吼架.....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-4-2009 01:29 發表
yes,在青衣對出有個範圍叫 "禁海",比一d 敏感貨物做中轉,有軍火,火藥 ,煙花,炮仗果d

引用:
原帖由 飛哥仔 於 1-4-2009 01:33 發表

香港無話唔比戰略物資轉口....問題係要管你d貨會去到d咩地方...目的地or中述被偷運去其他地方既風險有幾高...forwarder除左覺得以上兩點麻煩之外...仲有就係...張license要錢...
我個point唔係呢d,而係香港一直都有好多架生在香港做中轉,香港絕對不是太平之地,而且當以前d 人嘈大亞灣核電廠的同時,香港海底可能都有幾隻核潛艇在香港水域
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

如果海關勤力d捉人
年中警察部都可以慳番唔少

引用:
原帖由 Boniface 於 1-4-2009 06:11 發表
如果海關勤力d捉人
年中警察部都可以慳番唔少
0甘搞法會唔會搞到hkp連坦克都裝備到

引用:
原帖由 adrianyahk 於 1-4-2009 00:45 發表
呢架車...行山見過, 港島徑唔知邊段有個爆石場...
你應該係講緊畢拉山石礦場

發新話題