發新話題

返夜學之唔想交稅!

引用:
原帖由 steveyue 於 3-4-2009 11:04 發表

告發你

一名貌似馮XX ...........
告佢老..................

....闆, 佢有份Approve佢Print三十頁私人野!就算無Approve又無監管又無阻止!!!

引用:
原帖由 steveyue 於 3-4-2009 11:04 發表

告發你

一名貌似馮XX ...........
馮粹帆!?!?

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 3-4-2009 11:06 發表

公務員??

四份?!? 上次班叔父做 group presentation, 六個人一組, 每人一份仲要派多份俾Tutor做Copy呀!!!!

P.S. 我無証據架!! 不過我唔抵得佢有LASER COLOR PRINTER之嘛.
佢地 "聲稱" 工作時間做功課 , 同我地起工作時間上網吹水冇乜分別

只係身份唔同

佢地冇 "聲稱" 份功課係用阿公野print , 你又唔可以否定佢地真金白銀拎出街 print

拎出街print 仲可以釘裝埋添 !!

引用:
原帖由 於 3-4-2009 11:12 發表

佢地 "聲稱" 工作時間做功課 , 同我地起工作時間上網吹水冇乜分別

只係身份唔同

佢地冇 "聲稱" 份功課係用阿公野print , 你又唔可以否定佢地真金白銀拎出街 print

我地老闆出糧俾我地對我地有期望, 返工時間唔好偷懶打喊路.
我交月費俾寬頻有期望, 上網要穩定速度夠快CS把聲要夠甜.
市民交稅對公務員有期望, 希望能夠服務返市民, 而唔係係佢地返工唔好用公家資源做私人野.

引用:
原帖由 於 3-4-2009 11:12 發表

只係身份唔同

不過坦白講作為老闆好多野都係隻眼開隻眼閉既,交到課又唔洗揹鑊既,我理得佢平時做乜....

引用:
原帖由 kimkileo 於 3-4-2009 11:18 發表

不過坦白講作為老闆好多野都係隻眼開隻眼閉既,交到課又唔洗揹鑊既,我理得佢平時做乜....
今時今日仲有呢支歌仔唱
我而家上CGF 都要偷偷上
Saving Private Kai人

我都期望高官可以減薪 , 將個數調去社會福利 / 老人福利

可惜佢仲笑笑口 " 減千幾萬幫助不大 "

失望咪仲大

引用:
原帖由 steveyue 於 3-4-2009 11:25 發表

今時今日仲有呢支歌仔唱
我而家上CGF 都要偷偷上
係wor, 就係咁先滾~ 當在私人公司既打工仔每日都人人自危既時候, 呢班人仲明目張膽在老細面前講一句"無錯, 我在辦公時間做功課".

最滾既係, 作為佢同學, 竟然在補貼佢地在功課上超越自己!!!!

你有冇期望同班同學中有靚女同學 ?

引用:
原帖由 於 3-4-2009 11:34 發表
你有冇期望同班同學中有靚女同學 ?
有, 但我無証據.

port晒佢地!

引用:
原帖由 里安 於 3-4-2009 11:38 發表
port晒佢地!
又有人話, 証據 pls.

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 3-4-2009 11:41 發表

又有人話, 証據 pls.
返去影相, 再唔係拍片放You txbe, 咁咪係証據
Saving Private Kai人

引用:
原帖由 steveyue 於 3-4-2009 11:47 發表

返去影相, 再唔係拍片放You txbe, 咁咪係証據
有咩証據証明 d 相同片係真既先?

發新話題