發新話題

當攝影相架生上wargame人時

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-4-2009 23:29 發表

佢D位比佢聲稱嘅大好多,個橫POUCHES好明顯放到80~200+閃燈,
另一邊放立雜野,外掛相機+16~35......開工~!!
我係諗住....大果度 5D+24-105+閃,另一邊一部Bessa同d濕碎野....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-4-2009 23:35 發表

我係諗住....大果度 5D+24-105+閃,另一邊一部Bessa同d濕碎野....
其實咁袋好辛苦,影完相要好似的士司機"咩"腰BAG咁先得~
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-4-2009 23:39 發表

嘩...

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-4-2009 23:39 發表

佢呢隻,斜"咩"在身好過o係腰
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

但我估職業記者應該唔會經常換鏡啩....
當然都要視乎場合啦, 我估, 我冇乜接觸過....唔清楚的

附件

20-4-2009 00:09

眼光光~

掛腰係方便。
有時幫人影野,我都用5.11 tactical ge products或者一D molle袋裝下D lens cap或閃光燈。
其實我想問市面有無D molle lens pouches? Thank you for answering.

引用:
原帖由 ethanwch 於 20-4-2009 00:29 發表
掛腰係方便。
有時幫人影野,我都用5.11 tactical ge products或者一D molle袋裝下D lens cap或閃光燈。
其實我想問市面有無D molle lens pouches? Thank you for answering.
可以用d 水壺袋頂當,不過有molle的唔多,而且無個薄墊
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

其實...我鍾意用d人爬石d粉袋裝鏡...係軟d,不過袋口大,好方便....
放左入去一索就ok!  (不過支野分分鐘內傷 XD)

引用:
原帖由 mike-mike 於 20-4-2009 00:09 發表
但我估職業記者應該唔會經常換鏡啩....
當然都要視乎場合啦, 我估, 我冇乜接觸過....唔清楚的
公司有好機的,加多一部自己機的就係

引用:
原帖由 101653 於 19-4-2009 22:26 發表

你個爬山扣真係大到
人都吊得起

引用:
原帖由 louisli 於 20-4-2009 11:23 發表

人都吊得起
不過會斷..

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-4-2009 23:10 發表
莊家大大買le個~
http://www.newswear.com/mdigitaldetail.htm
chest rig真係夠晒快

引用:
原帖由 adrianyahk 於 20-4-2009 11:24 發表

不過會斷..
腰斷

始終鐘情英式野

附件

1684 Journalist Hot Climate Vest.jpg (60.25 KB)

20-4-2009 11:32

1684 Journalist Hot Climate Vest.jpg

引用:
原帖由 louisli 於 20-4-2009 11:23 發表

人都吊得起
請緊握扶手....
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

發新話題