發新話題

果然出來了 Sony 新機

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 12-5-2009 19:41 發表

日光/影樓之下,其實部部都差不多,而且都係影raw再執,有乜所謂
我以為見到新聞果d拎Sony...

點解380淨係影背隻架呢?

引用:
原帖由 louisli 於 12-5-2009 19:49 發表
個背脊特別過人呱
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-5-2009 19:47 發表

我以為見到新聞果d拎Sony...
我地出press的時候都見有一個師兄用Sony,但得佢一個lor
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-5-2009 19:35 發表

你真係見到有人用Sony搵食? 影婚紗?
係喎~

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 12-5-2009 19:31 發表
其實我有個問題好想問,
我見好多fourm既人都係咁小七song單反,
但係響街又見唔少揸相機搵食既人係用緊song架喎,
點解會咁奇怪既呢?
因為D人有偏見

其實sony既noise真係低小,特別係A350,ISO 1600已經唔用得...
A700其實完全冇問題,只係snoy其他部部noise都高,d人就有偏見

但其實另外兩大牌子都低小

N記入門機洗唔洗麼打唔都落呀? 仲有D機有T病毒?影完D人變喪屍
C記去到中階都仲係1.6X.....

引用:
原帖由 101653 於 12-5-2009 19:39 發表

我都成日見人囉a900搵食....
講真....以前有人囉5D黎影婚紗啦....
又咪係咁....
用5d影婚紗好正常, 但係問過用Sony影婚紗果d師兄, 佢地話..."因為呢部係公司機"
有要求就大哥, 冇要求就Ignore

引用:
原帖由 ZaMaR 於 12-5-2009 22:57 發表

因為D人有偏見oke" />

其實sony既noise真係低小,特別係A350,ISO 1600已經唔用得...
A700其實完全冇問題,只係snoy其他部部noise都高,d人就有偏見

N記入門機洗唔洗麼打 ...
"入門機"丫嘛....冇摩打可以俾人學下MF(講笑)
有要求就大哥, 冇要求就Ignore

有冇人玩pentax呀...?~~~

我覺得n/c的鏡太2極化...一係好正..一係好屎...

pentax就有新機出,好興奮

同埋..點解sony好似出咁多入門機?

引用:
原帖由 ZaMaR 於 12-5-2009 22:57 發表

因為D人有偏見

N記入門機洗唔洗麼打 ...
應該話....a300/350外的noise都冇問題....
以果個level計....
d人有偏見係真的....
而純粹只係部相機有 "SONY" 4隻字....
如果要數的間間廠都有好多唔好既地方....
我自己冇玩過NIKON....不如我又以偏見黎講下CANON....

垃圾鏡....D wide鏡大家有眼睇....長炮既放支小白入部50D居然同我講話因為支鏡既解像力受唔到部1500萬像apsc body....笑話....
垃圾閃燈....色溫唔準....飛燈麻x煩....最大問題係價錢....
垃圾質素....玩落....想搖控又要加舊野係機頂(1仔)....搖控又大舊....(成$1xxx銀)....
成日有人話CANON比較SOFT....我自己覺得....佢連基本既銳利都做唔X到....學乜野人講柔和??
玩下玩下....覺得乜Q都冇咁....好空虛....

PS.仲要冇得玩D-LIGNTING / D-RANGE丫MA....頂....

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 12-5-2009 23:08 發表

用5d影婚紗好正常, 但係問過用Sony影婚紗果d師兄, 佢地話..."因為呢部係公司機"
正常??
幫我哂張半道門咁大既相先講

引用:
原帖由 101653 於 12-5-2009 23:16 發表

應該話....a300/350外的noise都冇問題....
我自己冇玩過NIKON....不如我又以偏見黎講下 ...
玩三星, 玩pentax啦...
好正架.

引用:
原帖由 louisli 於 12-5-2009 19:49 發表
because A330 and A380 same look, just different Pixel on CCD

ATM,你會唔會去??

日  期:  2009年5月19日 (星期二)

時  間:  中午12時正

地  點:  峰景餐廳 (山頂道118號山頂廣場1樓1-2號)

引用:
原帖由 101653 於 12-5-2009 23:16 發表

我自己冇玩過NIKON....不如我又以偏見黎講下 ...
no no, only A700 noise is ok, others all useless

the other bad thing for SONY everything is not standard, i.e. Flash hot shoe is not standard as Studio lighting.. very ma farn

發新話題