發新話題

新一輪所謂既紓困措施..??

搞咁多做乜
現兜兜派$5000好過啦

引用:
原帖由 ++朗++ 於 27-5-2009 02:14 發表
搞咁多做乜
現兜兜派$5000好過啦
$5000?! 500都好呀! 宜家乜都無份!

佢媽媽..168億..每人派$2400好過啦

學吓澳門有身份証一人派五千啦!

最唔讚同真係綜援有雙糧,我地都未有呀......都痴總掣架真係

鬼叫香港係福利社會咩…竟然今次有我份…計我話最好都係補貼電費…話晒都夏天,電費都開始貴…

又或者整消費券丫,每人三幾百都好呀,其實咁x多方案都唔用,偏偏就搞咁多唔照顧低又低唔晒果堆,咁搞法,香港遲早玩…
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 HunterX 於 27-5-2009 01:03 發表
講到尾咪又係亂9咁派錢......
一早無感覺......
我一向唔理 , 最緊要咪搞到我
搞到我既 , 我又囉下綜援

佢要死 , 阻止唔到 , 咪送佢一程囉

[quote]原帖由 莊家-犯罪無間 於 27-5-2009 00:41 發表
咁只係證明左你唔係困o個堆lor

咁恨有的,一係去

我見到財爺pit鬍鬚就想X爆佢...

真係唔知你班天才高官條數係點計出泥!?救災比$拿彩就快手!

引用:
原帖由 龍先生 於 27-5-2009 11:43 發表

讀書???!!!
我而家日頭又要打工, 又要part time讀大學, 一年成8萬蚊, 又唔見政府有咩幫下我地???!!!!!
成日叫我地持續進修, 但又一蚊都唔幫下我地!!!!!!!!

我唔困難??? 岩岩夠數要交稅, 又要交租, 又要 ...
所以話班契弟跟本一早已經脫離群眾, 以我所認識當中既人入面都有唔少人好似你咁, 打緊份工又要養家又要交稅又要讀書交學費, CEF又cover唔到, 好彩果 d 就只係遇著份工仲要放無薪假減人工, 但已經入不敷支, 唔好彩果 d 俾人裁員連份工都無埋又未搵到新工.

果堆垃圾措施對我地既幫忙力度可謂零. 見到出年張報稅表就真係火都黎埋.

利益輸送就識.........

差餉勉強都關我事既

引用:
原帖由 hippies 於 27-5-2009 12:41 發表
利益輸送就識.........
就算唔係海瀟, 我都覺得條胡鬚仔廢廢地, 廢既程度同唐X年有得揮.

發新話題