發新話題

[認真] [呢類Surefire]其實帶出街有冇犯法?

我出街帶住呢把野..香港太多壞人/危險..
把野6吋長..一直唔知有冇問題
槍勁唔勁 係睇下同個人夾唔夾姐- -+

引用:
原帖由 louisli 於 27-5-2009 19:00 發表
其實睇你點解釋架o者
裝修搬運的都可能隨身帶住界刀,警察都係用酌情權處理
奧單兄都帶住士巴拿鎚仔啦~
作為一個技工身上有支士巴拿鎚仔都係一件好合理既事者....

引用:
原帖由 失蹤人口 於 27-5-2009 21:43 發表

你呢把周到應該衰硬....

引用:

你係咪傻左?

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 kimkileo 於 27-5-2009 21:48 發表

你呢把周到應該衰硬....
我間學校D人為左自衛..日日有人帶
每個人都有理由...只不過係..好定壞姐.
本人不參加不良事件or用刀參加打鬥
我帶呢把野好原因簡單..因飛仔/黑幫問題太得人驚..

冇耐之前都有人迫過我做衰野..當然我say no..

比警察搜到...有一個合理解釋就無事嚕?
無就入懷有攻擊性武器嚕....
其後就各安天命吧

引用:
原帖由 m4devastator 於 27-5-2009 17:53 發表
係香港
出街隨身帶住, 如長期放枝電筒係腰bag

注意:呢枝唔係普通SF,係配有"Strike Bezel"攻擊型電筒頭

or
http://www.surefire.com/surefir ...
你話我怕迷路咪得
我都有帶住支COPY surefire 配有攻擊型電筒頭

09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

我見到係指把刀....電筒既攻擊頭....你唔好用黎攻擊人就入唔到你

引用:
原帖由 失蹤人口 於 27-5-2009 21:55 發表

我間學校D人為左自衛..日日有人帶
每個人都有理由...只不過係..好定壞姐.
本人不參加不良事件or用刀參加打鬥
我帶呢把野好原因簡單..因飛仔/黑幫問題太得人驚..

冇 ...
你間乜野學校黎架 .....

引用:
原帖由 jim1224 於 27-5-2009 21:59 發表
我見到係指把刀....電筒既攻擊頭....你唔好用黎攻擊人就入唔到你
有一條防止性罪行叫"藏有攻擊性武器"
Never Forget

回復 25# 的帖子

你唔知唔代表無

引用:
原帖由 kimkileo 於 27-5-2009 22:00 發表

你間乜野學校黎架 .....
警方親口講話係..新界第二大中學之前係一哥
大約係咁..好似話係新界....總之壞野第二大..
唉..聽完警察講一講..發現入錯school..
校長可以親口問你...{喂!你手放副袋.想打下話!!}
之後又咩我係大你係細..
然後有人係school被人打..老師知道之後停被人打果個課..老師都咁搞法.
上梁不正下梁Y
同時有人認為太危險連氣動手槍都話要帶埋先安全

引用:

有壞人咁又點 ??
隊佢 ??定係嚇佢 ??

小朋友~大個 D 啦
你認為佢打劫你, 你因為自衛而隊佢就係一個好好既辯護理由 ??
Never Forget

引用:
原帖由 Pan 於 27-5-2009 22:05 發表

有一條防止性罪行叫"藏有攻擊性武器"
係喇係喇
我就係唔知支surefire 出到街會否犯呢條罪呀

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 古勒比加 於 27-5-2009 19:29 發表
我日日出街都係袋住佢
黎把唔夠用架 !!