發新話題

有案底可否加入警隊?

一定唔得...唔信可以問下警察部

引用:
原帖由 gtoray 於 28-5-2009 23:37 發表

德成女傭 ?
可能佢果個德成小姐係拎槍行BEAT

不過你問佢....佢真係唔會答你唔得...
因為佢咁答你係岐視....
所以我地要知佢內部點運作就最重要

引用:
原帖由 season19972000 於 28-5-2009 23:51 發表
一定唔得...唔信可以問下警察部
曾肉成都........當年67暴動ms拉佢唔到

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 gtoray 於 28-5-2009 23:37 發表

德成女傭 ?
香港最高統帥個姓係......

普通政府工, 有criminal record =/= 一定唔請。

引用:
原帖由 MS 於 28-5-2009 23:57 發表

當年點解唔亂槍打瓜佢....

我反而想知如果投考者已前有借貸記錄警隊會唔會請佢

引用:
原帖由 ranger_hk 於 29-5-2009 01:40 發表
我反而想知如果投考者已前有借貸記錄警隊會唔會請佢
還清都唔得?

幾皮卡數還得清有冇問題架?

不過真係睇得條數好緊就真   d師兄都話要考就要搞掂自己條數先   還清先好去

但係以我所知係有請過......

引用:
原帖由 MS 於 28-5-2009 23:57 發表

MS爺爺你當年一槍打死佢好過啦
仲拉乜野丫?

引用:
原帖由 古勒比加 於 29-5-2009 07:05 發表
但係以我所知係有請過......
c兄所指係有案底定係借貸記錄????

引用:
原帖由 jim1224 於 28-5-2009 23:38 發表
其實如果係刑事警隊可以唔洗諗
政府有份表格叫GF200...簽左佢既權限係可以去警隊既資料睇哂你以前有咩問題
呢份GF200係去到品格審查程序就要簽...等於考你可以去....收唔收你就係第二樣野....
其實唔單止案底.... ...

MS佢點會唔知丫

講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

回復 14# 的帖子

德成局長呀
公務員同政府任命既官員唔同
好多外國政府任命既官員都有過案底

咁其實因為三合會活動而開左你file,不過冇記案底,可唔可以去做police?

發新話題