發新話題

[ 率先睇 ] 全新 Canon EOS 500D 香港版電視廣告

引用:
原帖由 101653 於 2-6-2009 12:53 發表

錯喇
試問下現時有幾多港女
可以好似我地咁坐定定睇一分鐘咁既廣告

佢X你老X啦
港女嫌攞部機都覺煩,set同zoom更加唔會理,呢部機唔係打港女市場,係打一般女性用家
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 101653 於 1-6-2009 23:42 發表
完全9唔搭8
極少透露500D的性能
話就話主攻女性市場
但成分鐘廣告先講得果1個拍片功能
果句介紹既字閃兩秒就冇左去
仲要似劇情多過似廣告
我覺得D人留印象既唔會係部相機
而係係個女仔度
呢個廣告都算幾失敗
引用:
原帖由 CrazyBoy 於 2-6-2009 13:46 發表
其實CANON廣告不嬲好過NIKON好多..
我發覺canon產品既廣告

而家大多用故事/感情等等既表逹方式吸引消費者
多過hardsell 部機既性能...

呢個Canon LEGRIA HF20, 睇完個心好warm
http://www.youtube.com/watch?v=zraqAviZn8M

呢個powershot, 呢個幾好笑
http://www.youtube.com/watch?v=dTW0SsDsiQo

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 2-6-2009 13:46 發表
其實CANON廣告不嬲好過NIKON好多..
題外話...

你簽名用呢條大陸仔

之前我日日見到佢, 次次都想打佢一獲

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

我睇完都覺得感覺好好, 好舒服~~

我認為與其o係幾十秒入面夾硬塞一堆數據/性能俾人睇, 不如俾人感受一下"用呢部機既感覺"
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 路比 於 2-6-2009 13:53 發表
因為canon係一間識做"生意"o既公司
NIKON真係一間好唔識做生意嘅公司,你睇佢d鏡幾耐用....
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-6-2009 22:17 發表

NIKON真係一間好唔識做生意嘅公司,你睇佢d鏡幾耐用....
重鬼死咁笨,一個傻仔F-mount用足五十幾年..

其實港咩女呀...而家香港街頭咩女都想買dslr ga la....

今日在公司玩左Pan記GH-1,呢部野ok,值得考慮,感覺上不比500d 差,不過成皮
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

我見有d人dslr只用kit,原全唔考慮買鏡......
咁不如買dc仔仲好用好玩~!?
dslr太多太平,開始為買而買.......

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-6-2009 22:59 發表
我見有d人dslr只用kit,原全唔考慮買鏡......
咁不如買dc仔仲好用好玩~!?
dslr太多太平,開始為買而買.......
咁.......基本上kit一般都夠的

而家多左用單反,除左宣傳上引到人之外,都因為dc仔相係差少少有關的

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 2-6-2009 23:01 發表

咁.......基本上kit一般都夠的

而家多左用單反,除左宣傳上引到人之外,都因為dc仔相係差少少有關的
相片上,咁點都係dslr好小小,
但係焦距上,dc仔會比支kit鏡好使好用多wo~(支kit鏡鏡片質數又唔見得好過dc仔好多)
dslr最好嘅地方就係買多件野,個玩法/彈性就會大好多,大到你好難用到佢盡~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-6-2009 23:17 發表

但係焦距上,dc仔會比支kit鏡好使好用多wo~(支kit鏡鏡片質數又唔見得好過dc仔好多)
dslr最好嘅地方就係買多件野,個玩法/彈性就會大好多,大到你好難用到佢盡~
反而有另一個問題係佢地無點諗,就係超焦問題,dc會處理到成舊野清,但係單反基本上是一點清

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-6-2009 23:17 發表

通常都會俾多七舊買支50 1.8 ga....

好想搵番係巴士站見到果幅廣告相.................

條女好靚呀

其實個廣告真係好毒.... 我都想入部...

最神奇係點都搵唔到個女仔...

發新話題