發新話題

50D+KIT LENS/A16/S18-50??

回復 12# 的帖子

有冇得拍片唔係我考慮範圍

同埋我朋友會買500D,拍片呢D野,到時拎黎玩啦

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 3-6-2009 23:49 發表
呢個時間唔好入50d,個個都估呢2,3個月出60d
我就唔信~ 起碼都年尾...十一二月果d..
重要等埋Nikon出D400...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 3-6-2009 23:49 發表
呢個時間唔好入50d,個個都估呢2,3個月出60d
唔係快成咁掛

引用:
原帖由 adrianyahk 於 3-6-2009 23:52 發表

我就唔信~ 起碼都年尾...十一二月果d..
重要等埋Nikon出D400...
個個當年都預50d未有咁快出la,結果係點

呢個情況同dc o個邊一樣,g10同dc都可以拍高清,結果又迫住S5.S10兩個range的機出SX1,同SX10
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 3-6-2009 23:57 發表

唔係快成咁掛
咪係囉~~Canon Rumor 都話 fall, D400又未出...

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 3-6-2009 23:57 發表

唔係快成咁掛
差唔多ga la,c記中階機1年左右la
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 3-6-2009 23:57 發表

個個當年都預50d未有咁快出la,結果係點

呢個情況同dc o個邊一樣,g10同dc都可以拍高清,結果又迫住S5.S10兩個range的機出SX1,同SX10
我深信D400未出時60D唔會出...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 3-6-2009 23:58 發表

我深信D400未出時60D唔會出...
嫌上年輸得唔夠咩,今次會早d 的

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 4-6-2009 00:03 發表

嫌上年輸得唔夠咩,今次會早d 的
Wait and see...

不過中階真係好雞肋 for 一般用家..

引用:
原帖由 adrianyahk 於 4-6-2009 00:04 發表

Wait and see...

不過中階真係好雞肋 for 一般用家..
呢隻機,在操控同反應速度比較好

好!就等我幫大家做個總結,就係:60D冇咁快出,我應該買50D
咁......................買咩鏡啊
唔好騎劫我個POST啊

引用:
原帖由 anjhl 於 4-6-2009 00:16 發表
好!就等我幫大家做個總結,就係:60D冇咁快出,我應該買50D
咁......................買咩鏡啊
唔好騎劫我個POST啊
睇銀包做人...

回復 27# 的帖子

未就係去到呢3個PLAN就夠錢買唔知邊個PLAN好囉

比小小力PUSH下我得架啦

引用:
原帖由 anjhl 於 4-6-2009 00:26 發表
未就係去到呢3個PLAN就夠錢買唔知邊個PLAN好囉
18-55 + 50-250 then... wait until u have money!

你咁的,太理論化,因為實際上用個環境都唔同,你影咩多??

影人可能要中央多d,影景可能要平均的

發新話題