發新話題

完全門外漢數問:金弓g3a3

引用:
原帖由 VEC 於 5-6-2009 11:49 發表
題外話, 在下用馬老二既G3A3, 多數都唔會用鏡, 用紅點鏡算矣...
You may need them
http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=37829&extra=page%3D1
心愛的太多∼要買的數不清楚

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 6-6-2009 01:30 發表

長就會搖頭!?
M82會唔會搖頭 ? M40A1會唔會搖頭 ?
定唔夠長呀
呀呢位哥哥
而家阿堅係講緊M記PSG1氣槍ok?
膠前節喎,咁長點會唔搖?
M40A1?得一條大鐵管凸出黎你想佢點搖?
M82A1氣槍你又玩過咩?

引用:
原帖由 sunny2014 於 6-6-2009 08:49 發表

呀呢位哥哥
師兄
psg1入面條外管係有組野同個身鎖埋一齊
你拆開枝psg睇下啦!
我都唔想笑大個咀
膠前節唔等於膠外管
真係咁耐以黎我第一次聽PSG1會搖頭

引用:
原帖由 sunny2014 於 6-6-2009 08:49 發表

呀呢位哥哥
我講緊係用m16kit果枝m82a1 果枝夠長啦 唔見佢搖
ps 未玩過就唔亂講啦 同唔好亂講喇
不如你深入了解下"搖頭"呢個單詞係槍既未典入面係點解啦

引用:

呀呢位哥哥
不如你問清楚先啦 我都歡迎拎把PSG1出黎一齊打GAME討論下PSG點搖頭
真係又一見證
我玩PSG1玩左兩年都唔識搖頭
可能我枝特別啦
如果有搖頭呢回事都唔係到討論喇
開個個新POST 唔怕冇人傾

引用:
原帖由 Manson 於 5-6-2009 06:22 發表
對於這類槍械本人是完全門外漢
純粹是本人的弟弟想買一支金弓g3a3,配合長鏡
希望在打wargame時有一支可以兼顧狙擊的步槍
因此,本人想詢問以下問題
1:這支槍原裝是340fps,可以爽穿兩面罐,會不會太大/細力,令他參加 ...
買金弓不如買ca/marui...
金弓真係好唔掂...
如果唔介意可以買支marui既g3 sg/1...(本人都用緊 )

引用:
原帖由 Manson 於 6-6-2009 01:16 發表
外觀問題
我弟弟接受不到g36的外觀
不過可能是每個人審美觀的問題,我也接受不到g36
相反mc51很可能會是我下一支攻略的槍...

不過還是那個問題,為什麼g3a3不適合長鏡?
而且聽各位師兄的feedback,好像好壞參半, ...
我試過用長鏡,好多時都係見到打唔到(好多時係見住粒彈未到target就向地了)
汁槍唔係運氣,係你可唔可以把零件set得岩岩好
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 阿堅 於 6-6-2009 00:40 發表

你又G36....

G3唔錯架,不過PSG1因為前節長會小搖頭...
G3就唔會,MC51都OK
g3唔會搖頭
唔多信
好多人都話g3搖頭
包括當日你自已
同埋g36有咩問題?
金弓計..g36技術上成熟D

槍勁唔勁 係睇下同個人夾唔夾姐- -+

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 6-6-2009 14:06 發表

師兄
你拆開枝psg睇下啦!
我都唔想笑大個咀
膠前節唔等於膠外管
可能我有問題啦, 我支psg-1真係搖搖地...

不過我支psg-1買左起碼10年
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 6-6-2009 14:06 發表

師兄
你拆開枝psg睇下啦!
我都唔想笑大個咀
膠前節唔等於膠外管
如果我真係錯左,我無野講
我亦真係無試過PSG1會唔會搖頭
但我從來無話過因為膠外管而搖
我諗到既係個槍身都係膠
前節同槍身同時係膠,會有可能承受唔到金屬槍管既重量而下垂
但我要講多次,如果我真係錯既,呢個離題既部份就咁停落黎算

小小意見,麻煩下次呢類回覆一個reply過,唔好分咁多

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 6-6-2009 18:26 發表

還健康嗎
槍勁唔勁 係睇下同個人夾唔夾姐- -+

搖頭我相信是一個誤會...
事關g3並不多人買,
所以大多人也是道聽途說。
本人手上有一根國產的g3sg1,
的確前邊會有〔吱吱〕聲...
但那是護本鬆,而不是前節!
原因?因為拆下護木後〔吱吱〕完全沒有了

純意見

yiuyiusiu:我個支係有少少搖,不過個護木頂住再搖得少D...
新既時候冇事,用下用下,拆多幾拆就有少少猺

失蹤人口:G3機本上係唔會搖,馬記個支冇事,金弓未打過唔知

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 6-6-2009 14:07 發表

我講緊係用m16kit果枝m82a1 果枝夠長啦 唔見佢搖
ps 未玩過就唔亂講啦 同唔好亂講喇
不如你深入了解下"搖頭"呢個單詞係槍既未典入面係點解啦
可能我表達有問題,我個支令上手,揸住個護木,就可以"肉"到左右小小,咁叫唔叫搖頭牙?
咁一定冇馬記M16搖得咁勁,只係小小
上次收左支二手馬記M16A1令住槍身可以就咁搖"肉"個頭,不過"ZIP"少少野就冇事,咁先叫搖頭?

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 6-6-2009 18:26 發表

上左年紀麻
車過條鋼外管就冇事喇

發新話題