發新話題

[認真] 今日又俾客迫上崖----長文...我真係好唔開心

你自己係老闆,可以據理力爭還擊已好好ge啦.....
如果係d所謂大公司、大機構嘅員工,俾人鏟晒祖宗十八代都唔出得聲...
“用我們的雙手,向那黑暗專制的另一邊傳播自由!
啊!自由的人民啊!我們是永遠征服不了的!”

辛苦晒啦..... ....真係迫你上山作反.....

引用:
原帖由 HKVC 於 11-6-2009 00:12 發表
你自己係老闆,可以據理力爭還擊已好好ge啦.....
如果係d所謂大公司、大機構嘅員工,俾人鏟晒祖宗十八代都唔出得聲...
我以前做做店長又好做SALES都好我永遠都一句,你覺得你有道理既就搵我上司,一係上CS嘈
出左黎自己做埋CS.好多時啲野唔岩講到岩,佢自己係警員佢仲講咩野大聲唔代表無禮貌...
佢拎PASS出黎我心唸條友到底點考出黎.其實而家好多人買機都打著你蝕我聲大你就唔敢黎既心迫我地就犯...
我果刻真係唸過想報警叫差人黎再打上報館話警員偏私打壓商販,我真係有單講明二手,就算退錢唔岩用不著用警員身份黎擺架子掛

引用:
原帖由 kimkileo 於 11-6-2009 00:21 發表
辛苦晒啦..... ....真係迫你上山作反.....
我真係好心酸,心酸既係呢行真係行得好辛苦,有時真係唸有無入錯行.我仲頂著零售果PART唔摺埋佢係因為唔捨得啲熟客仔
但門市風險大,講真一個唔該海關又黎查.啲客下下都用呢點黎迫你上梁山,真係好辛苦

講真換轉我就即刻call報館黎搞大佢.....

引用:
原帖由 kimkileo 於 11-6-2009 00:30 發表
講真換轉我就即刻call報館黎搞大佢.....
LEO...講就易 ,咁玩法我怕海關日日黎探我
老實講今日佢走左我先唸起點解唔真係抄佢NO.~佢如果報海關玩我我真係玩死

引用:
原帖由 亞延 於 11-6-2009 00:23 發表

我以前做做店長又好做SALES都好我永遠都一句,你覺得你有道理既就搵我上司,一係上CS嘈
出左黎自己做埋CS.好多時啲野唔岩講到岩,佢自己係警員佢仲講咩野大聲唔代表無禮貌...
佢拎PASS出黎我心唸條友到底點考 ...
條友傻仔...如果你抄低佢number,仲有埋條片,佢真係呢世唔駛升.....
可能你以前間公司好啦...我不知見幾多客媽完人之後屈d伙記爆粗...最衰d不該仲要唔聽cs解釋,死咬住個伙記唔放,而我地個不該老闆仲要信客唔信自己人.....

引用:
原帖由 HKVC 於 11-6-2009 00:37 發表

條友傻仔...如果你抄低佢number,仲有埋條片,佢真係呢世唔駛升.....
可能你以前間公司好啦...我不知見幾多客媽完人之後屈d伙記爆粗...最衰d不該仲要唔聽cs解釋,死咬住個伙記唔放,而我地個不該老闆仲要信客唔信自 ...
上得CS通常都好大濟....我把死人口以前通常死都講到去我呀HEAD就完,好少上CS,上得CS講真有邊間公司會原諒你YA~HAHA
我最大濟果次又係響細既GAME舖,個客真係當我狗咁語氣,係咁督我個頭.我火滾當佢細路面小佢.之後話到個客喊著買野走
都係一句....買野買得咁唔開心唔再黎搵我,買野要勞氣既你都係唔好行街罷啦

引用:
原帖由 亞延 於 11-6-2009 00:44 發表

上得CS通常都好大濟....我把死人口以前通常死都講到去我呀HEAD就完,好少上CS,上得CS講真有邊間公司會原諒你YA~HAHA
我最大濟果次又係響細既GAME舖,個客真係當我狗咁語氣,係咁督我個頭.我火滾當佢細路面小佢.之後話 ...
最衰以前我地d不該上司冇x用,基本上一上佢地度到死左九成...
我最大濟那次講手,報警,報埋工傷~~~

引用:
原帖由 HKVC 於 11-6-2009 00:55 發表

最衰以前我地d不該上司冇x用,基本上一上佢地度到死左九成...
我最大濟那次講手,報警,報埋工傷~~~
老細一個個,我以前做過某大卡通精品連鎖同另一間香港好出名既日本玩具總代理。。。佢地既上級仲停響古文明制度咁,錯少少野個呀頭好似想捉你去問斬咁,職位又唔分明又亂最後都忍唔到走人

引用:
原帖由 亞延 於 11-6-2009 00:35 發表

LEO...講就易 ,咁玩法我怕海關日日黎探我
老實講今日佢走左我先唸起點解唔真係抄佢NO.~佢如果報海關玩我我真係玩死
係CGF有兄弟撐下仲好過屈住 .....祝好生意啦...

引用:
原帖由 kimkileo 於 11-6-2009 02:31 發表

係CGF有兄弟撐下仲好過屈住 .....祝好生意啦...
托死神鴻福啦

報警呀嗎下次

引用:
原帖由 古勒比加 於 11-6-2009 10:07 發表
報警呀嗎下次
樓主講左有佢既難處......

老老實實, 個CCTV點解唔長開?

一個月都兩單....真唔好彩

我都唔明點解呢個世界D人就係覺得洗左果小小錢就X大晒
鵰。豹。狸。獅。狒

發新話題