發新話題

家庭廁所手作黑白沖片,我的第一次><

引用:
原帖由 亞龍 於 15-7-2009 01:22 發表

以前都用公司的16x20相紙,哂落唔小自己的作品......................................
但黑房最好玩的唔係哂相..........係...........................小弟有次自己加班,叫左當時的女友上黎等我,係全黑的黑房裹面 ...
YOU ARE MY HERO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

TO adrianyahk  & 菲林同學會會員:
G4050 Scanner,簡單Scan,睇下先.

正片

負片

黑白

經過集思廣益,一番研究後,CANON 8800或hp G4050比較低玩,合理價錢,有基本質數,
要出exhibition,先至比人Film scan.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 15-7-2009 02:08 發表
TO adrianyahk  & 菲林同學會會員:
G4050 Scanner,簡單Scan,睇下先.

正片

...
最慘係要好長時間...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 15-7-2009 02:10 發表

最慘係要好長時間...
你意思係scan得耐?

引用:
原帖由 高!高!高! 於 15-7-2009 02:14 發表

你意思係scan得耐?
係囉...?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 15-7-2009 02:23 發表

係囉...?
其實又唔係真係好耐wo,一筒Film,scan做相版先,好相最多都係兩三張,又唔會格格scan.

回覆 15# 的帖子

你咁公開講,唔怕龍嫂睇到呀?
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

引用:
原帖由 積夫 於 15-7-2009 02:32 發表
你咁公開講,唔怕龍嫂睇到呀?
係人都有過去架la......結婚前我地以經好清楚大家的過去...以前D野係冇咩係唔比得佢知
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 HunterX 於 15-7-2009 01:30 發表

YOU ARE MY HERO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
想當年在大學裡面的黑房,我同個fd玩緊晒相
由於要整好耐,於是打電話比約左我地個fd,叫埋佢入黑房
就趁佢剛剛入黑房咩都睇唔到,我地兩個將佢......

引用:
原帖由 louisli 於 15-7-2009 17:10 發表

想當年在大學裡面的黑房,我同個fd玩緊晒相
由於要整好耐,於是打電話比約左我地個fd,叫埋佢入黑房
就趁佢剛剛入黑房咩都睇唔到,我地兩個將佢......
美少年之戀?!
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

總覺得數碼對菲林而言總有一點點不足呢∼∼∼
樓主辛苦了∼

自我離開校園之後,都離開了黑房........
唔覺唔覺就7年了,點沖已經唔係好記得

每間黑房總有甜野...

學神 born to sleep...

引用:
原帖由 learngod86 於 16-7-2009 00:47 發表
每間黑房總有甜野...
點解我屋企冇!?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 16-7-2009 16:05 發表

點解我屋企冇!?
可能有,不過你唔知ja 話唔定你有好多兄弟由你個黑房沖出大海

發新話題