發新話題

[轉貼]身材文采同時獻醜 Stephy搵笨小說錯字連篇

蜀中無大將

我中學係報紙連載個D都寫得好過佢

啱囉,可以用黎做教材哩

引用:
原帖由 路比 於 24-7-2009 16:17 發表
http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=13022105

身材文采同時獻醜
Stephy搵笨小說錯字連篇
2009年07月24日
(42人)瀏覽人次:50,000回應 ...
校對果個拖出去打la~Stephy出書喎 多錯別字預左架la~估唔到個校對都廢成敢個校對應該番去讀多兩年中文

玩錯別字一流!!!!

佢係咪對住d輸入咪講ga ja.......
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

唉,才女wor...

呢的字都寫得錯........ .....

打個『香』, 都有『檳』啦...

咁都錯... 仲要兩種錯...

可能係佢受開英語教學唔識寫中文呢

果時9餅出度果時,話"傅穎"都讀到書,HKCEE係高分果D黎

引用:
原帖由 gtoray 於 24-7-2009 16:32 發表
冇人校對ga咩....?
校對只係會攞已排好版既Print Proof 及作者既原稿去對有無執錯字粒..

引用:
原帖由 0o0p 於 25-7-2009 09:20 發表
可能係佢受開英語教學唔識寫中文呢
英文我驚佢一頁都寫唔到......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 hermanht 於 25-7-2009 09:10 發表
打個『香』, 都有『檳』啦...

咁都錯... 仲要兩種錯...

佢其中一個香繽~係咪想講"衣香繽影"阿~~~

p.s.我覺得佢係A cup唔係問題,佢32都唔係問題(我覺得唔算肥,算一般),但係佢要文采加身材就真係咪攪我啦~~~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

回覆 22# 的帖子

唔一定,mac就無咁好喇.......

點解出書之前無人幫佢校對嘅?

Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 HunterX 於 25-7-2009 10:20 發表

英文我驚佢一頁都寫唔到......
可能到時係一個page有30個錯字
Ken's Custom Magpul M4  

發新話題