發新話題

其實攻佔香港要搞幾多野

引用:
原帖由 Tyiji 於 28-7-2009 23:23 發表
其實係咪應該諗埋老解點防禦呢
其實我覺得睇下假想咩國家打來先....台灣打來, 馬拉打來, 美國/加拿大/澳洲打來, 印度打來 同 俄羅斯打來都唔同.... (而且假設俄羅斯打得來香港中國早就...)

引用:
原帖由 tango10 於 28-7-2009 23:22 發表
封左百佳惠康華潤??
不如斷埋ok7仔
Liberté     Égalité     Fraternité

引用:
原帖由 tango10 於 28-7-2009 23:22 發表
封左百佳惠康華潤??
最實際的方法

引用:
封左百佳惠康華潤??
師兄方法最直接呀
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

封左生果報館+捉走肥佬
delete

出街大叫"依度有錢派"

天亮喇.....重發夢......lee個題目應該在吹水扳,笑爆咀! 用個肺講故事

尊重人格, 請勿抄習

搶咗兩間電力公司,起碼有一半人會投降
夏天冇冷氣,冬天冇暖氣... 上唔到網睇唔到電視... 香港D 小朋友一定叫晒救命

剩係計打香港唔計祖國嘅話
守軍有6架直9, 一批只有輕兵器嘅....極品少爺兵, 小量裝甲車...................................
仲有批香港警察...........同飛行服務隊批無武裝飛機

一個裝甲步兵........旅應該夠洗有餘

好簡單...封鎖所有出入口貨船同貨車 封鎖關口 己經贏左

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 29-7-2009 07:34 發表
好簡單...封鎖所有出入口貨船同貨車 封鎖關口 己經贏左
Even better ... simply shut down the water supply from China.

No need to 封鎖所有出入口貨船同貨車 封鎖關口.

I would rather let people leave.

Therefore ... 2 weeks later ...

(1) No need to "攻", simply "佔" would be ok.

(2) After "佔" ... I don't need that many population in HK, they're just mouths to feed.

But it doesn't make too big a difference ... please check the total capacity of all 貨船同貨車同關口 ... how many people could leave HK within 2 weeks?

A drop in the bucket!

Waiting Patiently for Game Start

吾洗打,港元 1 對 1 英磅,或者港元 1 對 1 美元都好! 港人無條件投降

一部重高...

有一部重高
我無條件投降!!

回覆 10# 的帖子

你都識講LA....日本打香港係WW2呀
強迫?!我就唔明LA...依家打仗講經濟KA...香港有D咩呀
你打完香港又會損失軍力,攻完之後又要浪費軍力做佔領軍留守....CHING都講左香港戰略上沒什麼作用KA....又無資源又無$$你估仲係WW2咩,咩都要霸住呀?!香港依家好重要咩?香港係個CITY JA,你不如叫人地由海南島北上,每打完一個城市就派人守,我睇睇你有幾多人可以守到打到上北京為止!?
日本仔戰敗其中一個原因係戰線太長,人唔夠呀,浪費左好多資源同人力係D唔等洗既地方上,
你睇下美軍點解係WW2後期用跳島方法打日本就知LA...
係地方都打?!全世界打中國一個就得!

發新話題