26 12
發新話題

Let's tactics!

引用:
原帖由 ohnavi 於 26-8-2009 17:14 發表

呢樣我無試過吾肯定,願聞師兄心得
有冇試過打CQB果時, 要出槍, 又要最大cover, 但係就出唔到支燈未?

------------------------------------

暫時上面mount到最好樣就係咁...可惜支燈唔係咁夠力.

附件

26-8-2009 17:32

閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

Let's talk tactics in the real steel world...我想問,當係一個好黑既環境入面,你同果threat好接近,可能係within few meters,係呢種情況下如果支燈係裝係上面會唔會著數d呢?

引用:
原帖由 Zap 於 26-8-2009 17:32 發表
Let's talk tactics in the real steel world...我想問,當係一個好黑既環境入面,你同果threat好接近,可能係within few meters,係呢種情況下如果支燈係裝係上面會唔會著數d呢?
最常見的mount法來講, 當然會.
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 hermanht 於 26-8-2009 17:01 發表

但最主要唔係要冇影, 如果要冇影, 上下左右斜上斜下斜左斜右8個方位都可以裝到冇影, 不是嗎?
之前個post有講....arm有介紹過
裝上面主要係令個影係下面....以免照唔清個target的樣

或者, 裝下面可能會減少支燈GE其中一個功能,

當全黑環境下CQB, 加上腎上腺素影響, 瞳孔幾乎完全放大, 如果比呢支野high下個"控"都應該係大同last得耐

即係盲目神稱ge "盲目"不過應該係極短暫

但係如果支燈裝響下面, 以大家都係差不多高度計, 應該光源會比槍管/火帽遮蔽, 令光源唔能夠直接照射對方眼部
鵰。豹。狸。獅。狒

第二張好睇d...

引用:
原帖由 hermanht 於 26-8-2009 17:32 發表

有冇試過打CQB果時, 要出槍, 又要最大cover, 但係就出唔到支燈未?

------------------------------------

暫時上面mount到最好樣就係咁...可惜支燈唔係咁夠力.
your dog so cute!!!

i love ScoutLight

but 裝成咁.....

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 26-8-2009 18:00 發表
或者, 裝下面可能會減少支燈GE其中一個功能,

當全黑環境下CQB, 加上腎上腺素影響, 瞳孔幾乎完全放大, 如果比呢支野high下個"控"都應該係大同last得耐

即係盲目神稱ge "盲目"不過應該係極短暫

但係如果支燈 ...
but if you use a shorter barrel, let's say 10.3 in, and your light is parallel to the flash suppresser, it may not form any shadow

引用:
原帖由 hihi888 於 24-9-2009 14:39 發表

but if you use a shorter barrel, let's say 10.3 in, and your light is parallel to the flash suppresser, it may not form any shadow
u may find that we are all talking about the light is mount on a standard M4A1 barrel
鵰。豹。狸。獅。狒

回覆 20# 的帖子

What if we use M900, it will look strange if put on top of the rail

26 12
發新話題