發新話題

cgf x qewi@中環夜影(出先死先)

引用:
原帖由 一等兵 於 13-9-2009 03:15 發表
好複雜睇黎要試多d先得
有支24-70 or 24-105 range比較大的拉出o黎的會好好多

當然17-50都可以,不過d 光拉出o黎比較短
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

小弟得支D90kit   18-105

小弟想問一下如果支kit鏡可以既話係拉到最大即105再去返18???

(唔好意思因為小弟係一個超新手 )

[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 一等兵 於 13-9-2009 03:28 發表

小弟想問一下如果支kit鏡可以既話係拉到最大即105再去返18???
係,
但係基本上,一係你手快,一係你快門慢,唔係的應該係轉到咁上下,快門已經開關完畢
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 一等兵 於 13-9-2009 03:28 發表

(唔好意思因為小弟係一個超新手 )
拉唔到咁快的....而且拉咁快, 會無咗個焦點....

數碼機....咪唔得試到得, 又唔泱$$$.....試吓就知點玩la

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 13-9-2009 03:20 發表 我覺得要控制到次次出個tone都好一致係一個難道,其實你點set??
You may set a profile for it, but for me, I will do it each by each, due to difference of the situation and scene
(Sorry ar, I want to type chinese but "Chinese Quick input" is not working very well with MAC.....)
有要求就大哥, 冇要求就Ignore

小佛佛,之前講話紅色在數碼年代好易炒,呢張係例子

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 13-9-2009 03:33 發表

You may set a profile for it, but for me, I will do it each by each, due to difference of the situation and scene
(Sorry ar, I want to type chinese but "Chinese Quick input" is not working very w ...
唔緊要,我ok明的

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 13-9-2009 03:43 發表 唔緊要,我ok明的
Anyway, tonight is so great to have fun time with you guys
有要求就大哥, 冇要求就Ignore

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 13-9-2009 03:44 發表

Anyway, tonight is so great to have fun time with you guys
希望多d 人一齊影的時候,可以搵多個model,咁樣好似好d 6-8個對1,我都唔知自己做緊乜

回覆 18#19# 的帖子

等小弟試一下先多謝莊家同queen爺指點
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

咁夜大家都未訓???
見你地出相......咁我都出住D先la...........

附件

13-9-2009 04:18

本帖最近評分記錄
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

哈哈 多謝各位大師影左令相=]
辛苦哂

甘多師兄都post左相! 小弟下午返廠_post"住"D 先,影得吾好請見諒!

Thx
本帖最近評分記錄
TM ......TM...........回來了! 重裝人形戰車
(影相................. 見乜影乜!)

辛苦哂 好中2呀
www.fotop.net/qewi

引用:
原帖由 qewi 於 13-9-2009 11:34 發表
辛苦哂 好中2呀
上左黎??
呢到一有新女會員就瘋狂架啦!

發新話題