發新話題

Nikon~~你很神啊

回覆 15# 的帖子

無重狀態關唔關事?

其實我都睇中Nikon AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED ,
本來想25/26號去買,然後去尖咀影燈飾,但比一個電話call我,冇得買
要等到農曆新年出花紅先買

引用:
原帖由 1392 於 24-12-2009 23:33 發表
其實我都睇中Nikon AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED ,
本來想25/26號去買,然後去尖咀影燈飾,但比一個電話call我,冇得買
要等到農曆新年出花紅先買
有得出就唔洗愁啦衰鬼

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 Vindicator 於 23-12-2009 23:00 發表

小弟想問一個笨問題
一般平民電子儀器上太空會有咩問題.?
電子野未必有問題
但機械野未必樣樣都可以係無重下work

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

如果真係呢個價錢, nikon就真係神!!
我估標錯價的機會唔細..sigma副廠都係呢個價位咋...大佬...
http://www.price.com.hk/product.php?p=114705

眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 25-12-2009 16:36 發表
如果真係呢個價錢, nikon就真係神!!
我估標錯價的機會唔細..sigma副廠都係呢個價位咋...大佬...
http://www.price.com.hk/product.php?p=114705
平過平價wor!!!
快d整番支啦~~ 如果真係咁平...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-12-2009 17:14 發表

平過平價wor!!!
快d整番支啦~~ 如果真係咁平...
1. 冇錢!! 真係窮到lone~
2. 以日本定偵73萬yen去睇, 呢個係誤報的機會都近100%~

呢支屬鏡皇級, 點會比上一代平一半??? 搞到同小黑六同價??

眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 25-12-2009 17:49 發表

1. 冇錢!! 真係窮到lone~
2. 以日本定偵73萬yen去睇, 呢個係誤報的機會都近100%~

呢支屬鏡皇級, 點會比上一代平一半??? 搞到同小黑六同價??
我玩過上一代.... 重到...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-12-2009 00:09 發表

我玩過上一代.... 重到...
上一代都有2.8KG前後...
比起C記的要重...~

唔好講328, 384黎講, 都係N記最重...(SIGMA個支100-300F4, 變焦鏡都係同佢一樣重...)

眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 27-12-2009 00:33 發表

上一代都有2.8KG前後...
比起C記的要重...~

唔好講328, 384黎講, 都係N記最重...(SIGMA個支100-300F4, 變焦鏡都係同佢一樣重...)
好在我對影遠野冇咩興趣
啊...D3s呀...如果有錢換D3s加24-70就好啦...加多支70-300...加多支sigma 12-24...加多兩支SB900...噢我唔洗買其他野lu~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-12-2009 00:42 發表

好在我對影遠野冇咩興趣
啊...D3s呀...如果有錢換D3s加24-70就好啦...加多支70-300...加多支sigma 12-24...加多兩支SB900...噢我唔洗買其他野lu~
王子哥轉Nikon la
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 27-12-2009 00:48 發表

王子哥轉Nikon la
其實我唔鍾意Nikon CMOS化左之後既色...就算買Nikon都唔會係鍾意佢,只會係迫住用佢...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-12-2009 00:54 發表

其實我唔鍾意Nikon CMOS化左之後既色...就算買Nikon都唔會係鍾意佢,只會係迫住用佢...
唔鍾意CMOS D色, 米用F6 LOR~ 真真正正的FUJI COLOUR!!
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 27-12-2009 01:00 發表

唔鍾意CMOS D色, 米用F6 LOR~ 真真正正的FUJI COLOUR!!
F 6 good ar
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 mike-mike 於 27-12-2009 01:00 發表

已有F3-HP... 不過得支24mm 2.8..想要支55 micro..

發新話題