發新話題

[重裝警察]反恐隊輕裝出勤 免嚇市民

引用:
原帖由 Boniface 於 23-12-2009 12:35 發表
英國警察都係mp5行咇,其實有咩問題?
其實真係冇乜問題....不過再有多個步步高所搶到既就係mp-5啦.....

成日話香港恐襲風險係中度
但係一個threat都name唔到出黎
或者咁講
如果冇imminent threat係中度
咁點先為之低呢?

又好似樓上講
好多人都覺得鏹水彈好恐怖喎
傷人又多又拉唔到人
係唔係要搵一次掟死左人先算係恐襲呢?
或者要一個「香港鏹水共和軍」行出黎承認責任先?

引用:
原帖由 kimkileo 於 23-12-2009 12:47 發表

其實真係冇乜問題....不過再有多個步步高所搶到既就係mp-5啦.....
係wor~ 重要話哂個名都響d~
搶佢地滿足感都大d wor
今晚打老虎

香港... 哈~

E! 佢地用CQC wor!
不如用mp7 la....細支得黎火力又幾好

引用:
原帖由 kimkileo 於 23-12-2009 12:44 發表

獅子銀行實q冇槍架.....係痕身先仲有持槍食Q
係咩= = 我記得都係得痕身/獅子有槍... 其他果D得個阿伯企係到

引用:
原帖由 coke 於 23-12-2009 17:06 發表

係咩= = 我記得都係得痕身/獅子有槍... 其他果D得個阿伯企係到
獅子係金庫入邊先有槍.....痕身最多槍就係總行....地庫底層一閘一槍....

引用:
原帖由 ayaka 於 23-12-2009 15:10 發表
E! 佢地用CQC wor!
不如用mp7 la....細支得黎火力又幾好
我都係咁話
怕「嚇親」D市民既,咪引入MP7囉
MP7太高穿透力?應該都會有低穿透彈架…
再唔係煩少少,左邊掛個摺尾托,右邊槍套入枝Glock18囉

佢哋用CQC  GLOCK 17 槍袋!
唔係人人都MP5,槍會放車內!
大脾有夾袋,就係用MP5!
PTU LOOK 無乜分別!

引用:
原帖由 kimkileo 於 23-12-2009 17:27 發表

獅子係金庫入邊先有槍.....痕身最多槍就係總行....地庫底層一閘一槍....
我無入過金庫所以無見過...

表面睇,重裝警察幾吸引, 但工作都幾悶, 一身裝備, 相信十年都唔發市. 一味練習, 操練, 操到退休都未係街開過一槍

引用:
原帖由 sunny2014 於 23-12-2009 17:33 發表

我都係咁話
怕「嚇親」D市民既,咪引入MP7囉
MP7太高穿透力?應該都會有低穿透彈架…
再唔係煩少少,左邊掛個摺尾托,右邊槍套入枝Glock18囉
仲可以p90,pdw,mp5k,m4 studden killer....

引用:
原帖由 kimkileo 於 23-12-2009 17:27 發表

好清楚喎
可唔可以呢禁禁禁禁

引用:
原帖由 alexl 於 23-12-2009 22:32 發表
表面睇,重裝警察幾吸引, 但工作都幾悶, 一身裝備, 相信十年都唔發市. 一味練習, 操練, 操到退休都未係街開過一槍
好多警察退休都未係街開過一槍...

發新話題