發新話題

究竟地球先生佢玩咩野?

但係同一時間...澳洲熱到high high...
5D mark II
Canon PowerShot S90
580EX II
Sigma 24-70mm F2.8 EX DG HSM
EF 50mm F/1.8 II

引用:
原帖由 Boniface 於 13-1-2010 16:17 發表
好似係
但好似因為人類近百年黎既活動做成左一個對抗性既效果
中和左地球活動帶黎既影響...
當然呢個係其中一派既科學家既論據
好似阿凡達今, 星球本身有生命

假如張之前既"2012進入新紀元"同呢個連埋一齊睇............地球既生物都有可能全部滅絕

引用:
原帖由 天煞孤狼 於 13-1-2010 16:58 發表
但係同一時間...澳洲熱到high high...
相對既...有地方水浸就有地方旱災.....

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 13-1-2010 15:36 發表
究竟地球會變熱定凍?
同埋之前BBC好似有個節目係講地球暖化只係科學家同聯合國誇張同誤導出尼ge, 唔通係真ge?
其實係升定跌根本係估唔到,因為大氣環流係一個好複雜的系統,
之前建構的模型都只係用""有指標性地區""的資料去做,
真正有系統地記錄的全球數據都只係近呢百年的事,
你覺得呢d 數可以推到幾十億年的大氣規律??

[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

其實早係8年前已經出左警告,大海中海洋對流因為人類過份開發破壞而斷開左,地球除左氣流調溫外,仲有一個就係水流調溫(由太平洋到兩極的暗流,帶有全球調溫作用),果時仲有係國家地理習雜誌係明珠台有播,著手去研究既人更早係十多年前已經發現問題,不過都而家都未有國家去正視,祝大家有福啦,希望地球仲有30年命~起碼可以俾我盡力半生......去玩
命運是不能改變的,即使可以看見;命運是殘忍的,在你看見以後

原來彈劾太易,稱讚太難

等我仲諗住捱到2012就捱完

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 13-1-2010 22:06 發表
等我仲諗住捱到2012就捱完
邊有咁易捱完ar
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 於 13-1-2010 16:15 發表

會唔會有長毛象
上個冰河期有"長毛"象, 今個冰河期有"長毛"人.

引用:
同埋之前BBC好似有個節目係講地球暖化只係科學家同聯合國誇張同誤導出尼ge, 唔通係真ge?
呢樣我信...
因為環保產品利潤大好多!!!
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

2012, 定2142(BF 2142個background)都好...

花生同爆谷都係50蚊包。

引用:
原帖由 zachary 於 13-1-2010 22:18 發表

呢樣我信...
因為環保產品利潤大好多!!!

你信邊範

好野比我講中左!!!地球無得救了

香港空氣差係事實喎,你同我都有眼睇嫁

請先唔好怪小弟"憤世"

我覺得果班所謂科學家係唔係要走出黎道個歉,我自出娘胎,就日日聽到,睇到地球氣侯只會暖化,溫度只會上升,唔會下降,d冰會溶晒,d水位會上升,到時人類會點點點....

好,唔好講廿年前既預測,在09年10月上下,新聞仲講緊天氣有幾咁熱,地球點極唔掂,氣候係唔會有得返轉頭,d水越來越高,你地d人類熱下吧,仲有d電波死orange上晒馬雅毒又2012又2036,又2046..............

一年唔夠,咁既天氣又冇啦啦出個MINI版既冰河世紀,頂,有咩事就走出黎講幾句,你不如同我講我老母係女人,山係石頭,海係水,天氣凍又話天氣凍,澳洲44度呀,即係點呀,不如話南極漂左去北極啦笨...

我只係知唔好用人去測度大自然,而家講幾多,一陣一變又走幾個人出黎講幾句....即係點....

發新話題