發新話題

Call of Duty Modern Warfare 2 問題...

引用:
原帖由 飛哥仔 於 23-1-2010 17:20 發表

如果用bling就可以裝多個add-on, 不過玩tube既話, 與其用bling, 不如用另一個可以補子彈既peak仲好.....
玩tube我用one man army

我想問呢個有咩野用嫁? 謝~

附件

24-1-2010 18:29

KILLSTREAK,連續殺一定人數就可以有
上面就係連續殺7,8,11人就有harrier,emergency airdrop同ac130
死後重新計過
技術有限set番3,4,5(UAV,carepackage,missile) or 3,5,7(UAV,missile,harrier)
UAV幫到自己又幫到隊友, airdrop又有機會有d高kill streak先有ge野

有一定水平就5,7,9(missile,harrier,pavelow) or 5,7,11(missile,harrier,gunner)
基本上一打到missile就出到harrier,冇人打ge gunner一定冇得走

nuke就7,11,25(harrier,gunner,nuke)
e個大家都知就唔多講

打rush我set 3,4,7(uav,counter-uav,harrier)
平時 5,7,11

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 24-1-2010 19:06 發表
KILLSTREAK,連續殺一定人數就可以有
上面就係連續殺7,8,11人就有harrier,emergency airdrop同ac130
死後重新計過
技術有限set番3,4,5(UAV,carepackage,missile) or 3,5,7(UAV,missile,harrier)
UAV幫到自己又幫到 ...
我9 11 25

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 24-1-2010 21:04 發表

我9 11 25
e家d人打killstreak快過咩,harrier射唔到都炸2-3個........
d killstreak一入場就爆左

啱啱入完上網打, 超灰.................

用STEAM都算, MAP完全無得自己選, 之前SERVER都可以睇下打緊咩MAP先入去............
又唔穩定, 下下都連唔到,,,,,,,,,,,,,,

隻GAME既平衡又差左好多, 以前有NOOB TUBE, 依家變左NOOB KNIFE, 無限跑, 見住條友成場都0係度跑黎刀人...............

以前我都咒罵過COD4既RESPWAN成日轉, 搞到原本全部係自己友既身後變晒對面友, 結果今集佢相當成功地話俾我聽有D野係可以更差既..............

開始唔洗半分鍾, 已經有對面友0係我隔離, 同埋好神奇既係, 無論你點走, 總係有條友會0係你身後, 我發覺依家一入屋/上樓, 即刻轉身10次有8次都會有條友準備刀我...............成隻GAME根本無得停, 無晒所謂既SAFE POINT, 仲想學SNIPER咁I AM A STONE? 一定死夠9次都殺唔到人

地圖大左係好好, 不過就真係好高難度, 企一個位, 有成4-5個CAMP位可以射到你, 一得閒又要望下身後有冇人想刀你............

總之, 依家每玩一關都覺得係種負擔..................

引用:
原帖由 飛哥仔 於 23-1-2010 20:02 發表

個人覺得LMG有GRIP已經好夠殺(AUG-HBAR又準又猛) , BLING個人覺得係ASSULT RIFLE用多, 特別係3點發既槍 (好似M16 / FAMAS) 如果無TUBE或SHOTGUN ADD-ON係室內好難夠人打....

有時候我會玩M16+SLIENCER+ACOG , ...
點解用ACOG?
ACOG今集唔係已經變做大陸做既ACOG殼紅點鏡喇咩.............

原本以為係COMPACT ACOG, 望真D, 原來係無倍數........... (可能係1.5倍細得滯, 完全FEEL唔到喇.............)

引用:
原帖由 廢柴 於 24-1-2010 22:33 發表

點解用ACOG?
ACOG今集唔係已經變做大陸做既ACOG殼紅點鏡喇咩.............

原本以為係COMPACT ACOG, 望真D, 原來係無倍數........... (可能係1.5倍細得滯, 完全FEEL唔到喇.............)
mw2 acog係有倍數ge

ok
我終於知道咩事了, 個鏡入面係無倍, 但一用佢瞄準就會成個畫面放大左..............

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 24-1-2010 21:30 發表
e家d人打killstreak快過咩,harrier射唔到都炸2-3個........
d killstreak一入場就爆左
7飛機
9都係飛機
之後就11 /25
不過裝親25都開唔到

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 24-1-2010 23:41 發表

7飛機
9都係飛機
之後就11 /25
不過裝親25都開唔到
到e家都係放過5個nuke only
放nuke好睇對家同map,有次我試過2-3分鐘內就拿左個nuke

引用:
原帖由 廢柴 於 24-1-2010 22:33 發表

點解用ACOG?

用acog唔止係可以zoom咁簡單, 他可以增加個range, 遠距離既威力勁好多..

至於你話無safe point只係有得跑, 你未見過有d 成team加入既人 , 2-3個係屋頂阿之類係咁殺人唔死得咩.... 另外我想問一下你SAFE POINT既定義係咩? 可以定點防守OR SNIPER?

有UAV同HEARTBEAT SENSOR基本上你既位置都會比人知, 除非你裝晒PEAK再加SLIENCER..

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 24-1-2010 23:52 發表

到e家都係放過5個nuke only
放nuke好睇對家同map,有次我試過2-3分鐘內就拿左個nuke
岩岩殺52 死...... 4次

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 25-1-2010 01:46 發表

岩岩殺52 死...... 4次
最高記錄殺76死6
3次gunner

發新話題