發新話題

志雲飯局監獄篇 ( 有更新 )

引用:
原帖由 levistone 於 11-3-2010 14:51 發表
有得通櫃, 益左佢喇.
入到去佢想通就通...通左....

遲d志雲飯局可以訪問d獄中猛人...

唔知無記無左陳志雲的話, 會點?
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 boni 於 11-3-2010 15:55 發表
遲d志雲飯局可以訪問d獄中猛人...
歡哥

唔知監房有冇齋食既呢 ?

引用:
原帖由 levistone 於 11-3-2010 16:55 發表
有得揀食同唔食

不過其實有錢可以日日食飽魚添...俾錢咪得囉
鵰。豹。狸。獅。狒

確認肥仔監製都衰左....

陳 志 雲 疑 涉 貪 污 案   廉 署 再 拘 一 人 助 查         
2010-03-11 HKT 16:35
廉 政 公 署 再 拘 捕 多 一 人 , 涉 嫌 與 電 視 廣 播 有 限 公 司 總 經 理 陳 志 雲 案 件 有 關 , 消 息 說 , 被 捕 人 士 是 無 綫 節 目 監 製 錢 國 偉 , 他 曾 監 製 《 美 女 廚 房 》 。

被 捕 人 士 除 陳 志 雲 外 , 還 包 括 無 綫 的 市 場 及 營 業 部 高 層 、 與 及 節 目 《 志 雲 飯 局 》 的 助 手 。 消 息 說 , 事 件 涉 及 台 慶 的 大 型 節 目 。

電 視 廣 播 有 限 公 司 外 事 部 副 總 監 曾 醒 明 表 示 , 有 關 人 士 已 被 停 職 , 強 調 事 件 不 會 影 響 公 司 日 常 運 作 , 並 會 盡 力 協 助 廉 署 調 查 。

陳 志 雲 83 年 港 大 畢 業 後 加 入 政 府 工 作 達 10 年 ,期 後 在 商 台 工 作 兩 年 , 再 轉 職 無 綫 擔 任 節 目 部 總 監 , 他 亦 曾 主 持 港 台 電 台 節 目 及 為《 鏗 鏘 集 》 擔 任 旁 述 , 加 入 無 綫 後 亦 有 參 與 幕 前 演 出 , 包 括 主 持 《 志 雲 飯 局 》 。

成日浪費食物, 又做埋D咸濕遊戲節目, 自己就扮食齋

引用:
原帖由 levistone 於 11-3-2010 16:55 發表
有...呢的基本人權黎既.....
可能仲健康過係出邊食....

引用:
原帖由 kimkileo 於 11-3-2010 16:58 發表
確認肥仔監製都衰左....

陳 志 雲 疑 涉 貪 污 案   廉 署 再 拘 一 人 助 查         
2010-03-11 HKT 16:35
廉 政 公 署 再 拘 捕 多 一 人 , 涉 嫌 與 電 視 廣 播 有 限 公 司 總 經 理 陳 志 雲 案 ...
嘩…真係可以開個石壁電視台啦

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 11-3-2010 16:58 發表

有得揀食同唔食
不過其實有錢可以日日食飽魚添...俾錢咪得囉
香港冇咁黑暗呀....

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 11-3-2010 16:26 發表
唔知無記無左陳志雲的話, 會點?
少d垃圾節目... 卦...

大丈夫不可一日無權,
小丈夫不可一日無錢.
两樣野都好吸癮喎!
尊重人格, 請勿抄習

唉...電視界 真係咁黑暗 ???

估計唔止3個人咁小既...
一定仲有其他有入一齊貪污既

不過咁, 廉記做野喺咁, 有理冇理拉你先, 唔夠證據都拉, 俾個下馬威人地先
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

發新話題