發新話題

我的P250

引用:
原帖由 MS 於 22-4-2010 16:41 發表

ms 08年入咗一支.....掉都掉唔切俾d客睇...有個亞伯喃喃自語 ...
完全同意 - 如果呢支一開始唔係新既香港警鎗既話我根本一啲興趣都無...不過既然買咗返嚟就嘗試接受喇...

唔知點解依家香港警務處咁勇做白老鼠(可能死要面要用啲人地未用過既鎗)- 以我所知到目前爲止除咗香港之外重未有其他地方既警隊正式採納呢支鎗...正正常常用Glock咪算咯...

引用:

ms 08年入咗一支.....掉都掉唔切俾d客睇...有個亞伯喃喃自語 ...
究竟阿伯低B 定阿伯話支槍低B?

睇吾明,可能我低B

引用:
咦有古怪 - 英國應該可以買到德國版(左邊marking係SIG P250DCc)但係點解你果支係美國版(剩係mark咗SIG P250無咗DCc)?

回覆 9# 的帖子

因爲呢支係高價玩具(無計香港唔可以擺真既系屋企 - 閹鎗可以不過要系frame既兩邊鑽個大窿...你要埋我份嘞)...

個銀色滑架係訂製既...咁樣我咪好似有兩支P250囉...

我都好鍾意blue gun 個grip 呀!

附件

P1060123 copy.jpg (52.97 KB)

22-4-2010 23:07, 下載次數: 0 , 閱讀權限: 2

引用:
原帖由 hang2 於 22-4-2010 22:35 發表

睇吾明,可能我低B
pistols有佢優點!revolvers也有佢優點,將pistol造到revlover....每板機一下 砰....焦.... 砰....焦....發身射時間是普通pistol幾多倍呢
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 hang2 於 22-4-2010 22:35 發表

睇吾明,可能我低B
全香港CID用僅....ms唔敢講
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 b9296 於 22-4-2010 22:31 發表

完全同意 - 如果呢支一開始唔係新既香港警鎗既話我根本一啲興趣都無...不過既然買咗返嚟就嘗試接受喇...

唔知點解依家香港警務處咁勇做白老鼠(可能死要面要用啲人地未用過既鎗)- 以 ...
ms當然知d上大人諗乜.....打唔到賊少事,打到自已同伙記就大件事 用支H.P. Browning/Glock做 unload....難度好高!
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 23-4-2010 00:46 發表

pistols有佢優點!revolvers也有佢優點,將pistol造到revlover....每板機一下 砰....焦.... 砰....焦....發身射時間是普通pistol幾多倍呢
呢支有幸打過,初頭係好難用,係唔知幾時個hammer会打落去, 但打多幾匣慣左都唔係太大問題, 但grouping似冇P226咁好 ... 自己問題掛

唔錯唔錯!!!
專殺興風作浪的小人

引用:
原帖由 lover2006 於 23-4-2010 02:31 發表

呢支有幸打過,初頭係好難用,係唔知幾時個hammer会打落去, 但打多幾匣慣左都唔係太大問題, 但grouping似冇P226咁好 ... 自己問題掛
D/action同S/action個grouping一樣 ....好大問題喎
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 23-4-2010 00:46 發表

吾知咁既設計有乜作用

點解hkp要揀佢

回覆 27# 的帖子

香港警方嚴格規定除咗用Browning Hi-Power或其他single-action手槍既警員(i.e. 主要係以前既SDU&ASDU)之外其他警員都只可以用double-action開火(就算用左輪都唔可以cock咗hammer先開鎗)因爲怕危險 - 但係呢支鎗都走咗唔少次火啦...係要出事既話就點都會瀨嘢...

呢度講呢度散 - 其實揀呢支鎗唔多唔少都(我肯定)會同回佣有關(無話合唔合法 - 可能警方經過合法途徑就合法)...警隊之前列明所選既佩槍都一定要起碼有五個香港警隊認可既外國警隊(i.e. 防止話因爲有五個非洲或其他小國用過既就算數)採納既型號先至合格(重有其他條件不過唔記得咗)- 呢支都可以話係SIG既失敗之作...

講起香港揀P250 - 台灣之前揀S&W既M59XX作爲員警佩鎗又係疑點重重...太黑暗啦...

引用:
原帖由 b9296 於 24-4-2010 00:04 發表
香港警方嚴格規定除咗用Browning Hi-Power或其他single-action手槍既警員(i.e. 主要係以前既SDU&ASDU)之外其他警員都只可以用double-action開火(就算用左輪都唔可以cock咗hammer先開鎗)因爲怕 ...
原來係咁...........

如果咁失敗,間廠停產,HKP又可以換槍

咁SIG又唔會因爲呢支嘢死既...至多繼續食老本賣番之前啲P22X/P23X等等...

主要係警務處採購問題 - 今次唔揀P250都會揀Walther P99(但係個decocker又係雞雞地幾容易壞)...

發新話題