發新話題

送禮自用..必備佳品

引用:
原帖由 khkenny2 於 26-5-2010 01:15 發表

咁又係....較吾到真係死得人多
一支鎗管只有4吋長嘅combat handgun要個adjustable sight黎做咩呢,
支鎗嘅來福線又唔係match grade,乜戰鬥用手槍需要match grade咁精確咩?

戰鬥手槍較吾到rear sight個MPI些少偏差死得人多?!
呢支係左輪呀,你以為係AW定PSG-1 sniper rifle呀?!

軍裝警察一律穫阿公派發158 grain Jacket Hollow Point佢地用,
又唔會好似HKRA班師兄咁樣一陣用下FMJ,轉個頭又用下SWC,校黎校去個sight把鬼呀!

未踫過實物一日淨對住個mon喺度紙上談兵,人云亦云嘅後生果然係唔同啲嘅!

引用:
原帖由 GunSL 於 25-5-2010 23:00 發表
送禮自用..必備佳品
師兄送A?A俾小弟?

我個gag夠爛未呀?

引用:
原帖由 MMC 於 27-5-2010 13:02 發表

一支鎗管只有4吋長嘅combat handgun要個adjustable sight黎做咩呢,
支鎗嘅來福線又唔係match grade,乜戰鬥用手槍需要match grade咁精確咩?

戰鬥手槍較吾到rear sight個MPI些少偏差死得人多?! ...
好一句較嚟做乜野 好多pistols都係4"管....以你咁講唔洗Zeroing喇?其實你知不知乜野係zeroing
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 27-5-2010 15:44 發表

好一句較嚟做乜野 好多pistols都係4"管....以你咁講唔洗Zeroing喇?其實你知不知乜野係zeroing
請問警察出更時會唔會每人先比10-50粒。38去"see佬”支槍然後至去行”B"

我吾係專家,但係鎗會玩支M10,覺得佢好準,好快速瞄準,打人形靶,夠曬啦!

引用:
原帖由 hang2 於 27-5-2010 21:06 發表
我吾係專家,但係鎗會玩支M10,覺得佢好準,好快速瞄準,打人形靶,夠曬啦!
Me Too

引用:
原帖由 MS 於 26-5-2010 15:48 發表
ms推薦人買槍超過100支,最經典是第一次出牌買七支槍 牌照科叫ms見警司(佢負責所有牌照包括麻雀館,舞院等等)....佢問ms七支多唔多d ms答佢
1..22 rifle
2..357
3..45
4.9mm
5.12ga shot gun
6.7.62mm
7 ...
只差5.56, NATO最基本都有了..
鵰。豹。狸。獅。狒

回覆 16# 的帖子

我都同意,有時用FMJ同SWC在25m都唔會相差好遠,有時黑起上來,綀槍時用FMJ,比賽時無米就要用SWC啦,唔通唔打咩,

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 27-5-2010 23:01 發表

只差5.56, NATO最基本都有了..
果時唔興5.56喎
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 GunSL 於 27-5-2010 19:38 發表

請問警察出更時會唔會每人先比10-50粒。38去"see佬”支槍然後至去行”B"
唉唷唷..
我諗師兄同ms兄所考慮既方向唔同啦..

師兄講緊既係警察既需要/限制
MS兄應該係講緊普通人平時去燒槍吧

引用:
原帖由 GunSL 於 27-5-2010 19:38 發表

cgf大把差人哥哥,問佢地喇
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 GunSL 於 25-5-2010 23:00 發表
送禮自用..必備佳品
師兄,請問你個支係咪真嘢來ka?事關小弟一直都係差人fans,好想有一把cap or BB既M10 4"重管,如果帥兄知道邊度可以揾到,可否通知小弟一聲,萬二分感激

回覆 27# 的帖子

好像日本仔有出,去廣華街搵下啦

回覆 25# 的帖子

其實可能大家以為M10是FIX Sight在玩槍角度可能麻麻,但在PPC比賽中fix sight的四吋左輪會納入為duty revolver組別,是另有樂趣的

M10 Fixed Sight 的最大好處是"夠簡單"夠basic同畫一,吳洗每人setting不同,不應與高檔/私伙槍比
有好多手槍都是fix sight,不見得有問題.
老實說小弟支PYTHON基本上教過一兩次之後都無點再較,
只不過有好過無,要basic可以吳要

發新話題