發新話題

外地帶用完既彈殼番香港可以嗎 ?

引用:
原帖由 Pvt.King 於 20-7-2010 11:29 發表
話時話, 好多年前係西貢某山頭見成地都彈殼, 原因不明, 作為奉功守法既良好市民, 我當然係一粒都"無"執到啦
萬宜水庫某制服團體的基地....
正門旁邊的小山坡上面都有好多...
仲要係L1A1的彈殼....
不過第一次上去個丫SIR同我地講...
仲有近期我帶D仔上去同佢地講.....
一粒都唔好以執落山

引用:
原帖由 herrick-chang 於 20-7-2010 11:39 發表
小弟之前在大陸燒完槍後帶了一粒彈殼回港!無事
如果有人今日強姦左一名學生 , 無事 , 甘係咪應該合理化 ??

網上討論 , 以發佈正確意識 , 你私底下做過犯法事無人拉係你無比你周到正 , 唔代表網上慫恿其他人作同樣事情
如你所言 , 閣下曾引言閣下曾帶彈殼回港 , 有無想過 , 若果人地跟住你做 , 比人周中 , 然後話你 "佢都無事啦" , 是否會引致閣下被 "搜屋" ??

口巷巷話比人知帶彈殼返香港 "巧威威唷" , 有想過萬一有後果嗎 ??

想要彈的話槍街好多 dummy , 唔洗用一世去博個型字呀嗎

犯法的,樓主勿試;
反而想問下泰國邊度有5.56燒,好耐無聽過有了...

引用:
原帖由 samXsum 於 20-7-2010 13:17 發表
想要彈的話槍街好多 dummy , 唔洗用一世去博個型字呀嗎
係羅,其實冒險羅左番黎最後都會發覺其實係無用的,
我以前都有幾十粒762殼,之後知道犯法就掉晒了

引用:
原帖由 ohnavi 於 20-7-2010 13:18 發表
犯法的,樓主勿試;
反而想問下泰國邊度有5.56燒,好耐無聽過有了...
行程list寫明既~

係邊到就唔知啦 , 去到我問問導遊啦

番黎話你知

引用:
原帖由 silvano126 於 20-7-2010 20:25 發表

行程list寫明既~

番黎話你知
手槍... M16?

玩得開心D~

引用:
原帖由 silvano126 於 20-7-2010 20:25 發表

行程list寫明既~

番黎話你知
吾該晒 玩得開心

引用:
原帖由 herrick-chang 於 20-7-2010 11:39 發表
小弟之前在大陸燒完槍後帶了一粒彈殼回港!無事
安已不

引用:
原帖由 ohnavi 於 20-7-2010 20:34 發表

吾該晒 玩得開心
係咪80%重心係前腳...識D唔識D  
果到會唔會教我呢...
Blow Back 係咪超勁呢...
10飛夠唔夠我玩呢...
會唔會玩到燒哂D銀紙呢...
好期待呢...

放心...................................一定會
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 silvano126 於 20-7-2010 20:41 發表
果到會唔會教我呢...
好期待呢...
比得你玩 , 比你過下癮 , 預左唔多會講技術
當年泰國打散彈 , 有尾柄都打到膊頭赤左一赤 , 無柄直情係挑戰臂力
5 槍後 , 靶紙成張都係窿

槍呢家野 , 好玩 , 但我唔迷 , 試過就算
子彈我更加唔恨 , 所以比我都唔要

引用:
原帖由 silvano126 於 20-7-2010 20:41 發表

果到會唔會教我呢...
好期待呢...
玩之嘛,relax and enjoy
最緊要安全
唔識渣唔識企有人會教你,唔識安全就實有人鬧你

引用:
原帖由 louisli 於 20-7-2010 22:16 發表

玩之嘛,relax and enjoy
最緊要安全
唔識渣唔識企有人會教你,唔識安全就實有人鬧你
你岩~
抱住期待既心情去好了

引用:

果到會唔會教我呢...
好期待呢...
無需太擔心,5.56吾太恐怖,shotgun同762就真係有D壓力,
因小弟不是大隻型,鎮定同注意安全就ok了。
燒錢係肯定了,我上次系泰國燒一個上晝燒左兩千幾港紙...

發新話題