發新話題

菲律賓槍手脅持事件

引用:
原帖由 mouselkm 於 23-8-2010 23:49 發表

的確,大搖大擺企係車門大多是開槍好機會,但我們只是在看影像,當時是否適合開槍,我想只有在場人仕才知,風向,濕度,狙擊系統的性能,加上狙擊手實戰心理壓力等也是重要因素
至於指揮官方面我也有所保留,我對此事也 ...
呢條片可以好清楚睇到,警察施放摧淚氣後槍手走到車頭吸氣才被狙擊。
一般而然特警狙擊手要收到指令才可以開槍的
http://www.youtube.com/watch?v=lT7K3_EX70Y

菲律賓事件,特種部隊 ????

小弟無知, 但亦明白特種部隊是要用最短時間攻入目標地方, 但以我所見他們慢慢打窗, 慢慢打門....各師兄賜教....很心痛...不想再講.....

如果發生o係美國,

談判到deadline講唔惦數

就即刻叫sniper向住槍手頭"澎"一下lu

最簡單既方法:向車內發射催淚彈/閃光彈,然後由左,右,正面突擊.
完成.一定唔會有咁多KIA...

打破車窗(打了多次), 但又不攻入車箱, 催淚彈也要擲多次才成攻擲入車內...打了多次車門玻璃, 但又不安排用方法拉開車門,打來為何? 全沒攻擊技巧....這叫特種部隊 ????

引用:
原帖由 33tt 於 24-8-2010 03:17 發表
打破車窗(打了多次), 但又不攻入車箱, 催淚彈也要擲多次才成攻擲入車內...打了多次車門玻璃, 但又不安排用方法拉開車門,打來為何? 全沒攻擊技巧....這叫特種部隊 ????
擺明車門係向內推....應該用破門鎚之類ge工具, 都唔明做乜要拉....
同埋睇新聞見到個警察卡住左係個窗到幾秒都唔知佢想點....又唔開槍打個犯

今次令我覺得中國對應挾持人質ge 反應都做得唔錯

引用:
原帖由 Victorinox 於 24-8-2010 03:09 發表
如果發生o係美國,

談判到deadline講唔惦數

就即刻叫sniper向住槍手頭"澎"一下lu
唔洗一定美國, 中國都會...仲會係女警走埋個犯到近身開槍解決...
又或者係俄國, 用麻醉氣體...

http://www.youtube.com/watch?v=lT7K3_EX70Y
佢地係度做乜X嘢? 真係睇到爆粗, 好傷心, 真係俾佢地害死理我地啲團友, 點會有啲咁既攻堅隊...? 乜那嘢人黎架? 大佬我專重你冒危險出黎救人, 但係呢啲點睇平時無任何訓練, 又無料既人出黎仲乜Q? 邊個放呢啲廢柴出黎害人? 咁細架巴士揾十幾人加一架車撞, 搞三分鐘先入到去? 咁那多人質咁架車攞支M4出黎仲乜春? 可能佢地無長火, 可能真係遠攻唔得, 但係都唔駛咁X多人去湊熱鬧呀? 一支.45加一個勇士偷襲大不了加二個BACKUP就算唔得都無咁難睇丫.....死7個.....害人呀.........傷心.....RIP

佢地黎只係搞笑....反正車入面唔係菲律賓人...香港人死無相干.......(他媽的)

hk sdu better than them  !

Hong Kong PTU or Sub- unit is better than them !!!!!

92年飛虎隊圍攻荃灣中心2

http://www.youtube.com/watch?v=4 ... ure=player_embedded
20 年前的飛虎隊都好過菲律賓的突蠢部隊
菲律賓SWAT= Sorry We Aren't Trained

引用:
原帖由 JBL 於 24-8-2010 00:21 發表

唉......佢地邊有一支正正式式seniper rifle.......

?psid=1
但係,以呢個距離用M4都夠啦............

吾怪得搞禁耐。。Sniper真吾掂

M4 加紅点。。無倍数
M4追M16
賓国追撃手用M4黎追。。
買番枝SVD都好阿。。。

附件

24-8-2010 09:08

引用:
原帖由 33tt 於 24-8-2010 06:04 發表
Hong Kong PTU or Sub- unit is better than them !!!!!
that maybe EU
鵰。豹。狸。獅。狒

發新話題