發新話題

前朝避彈衣???

回覆 15# 的帖子

我去的時佢都系話好多人問 佢話有個客要10件,另一個客要2件, 我話要一件, 最後佢叫我等20分鐘....之後佢我到手睇後面個件是中碼, 前面個件是細碼......之後佢話不如遲d黎過可能會齊碼, 這時我行了一個圈加上發電話給版主問問題, 最後我都買了因後面個件車上label是中碼,而前面無車上label而是用塗改寫上S字樣, 這時我心想前面個件應是得一個碼的應無分大中細碼, 因無理由後要個件有車上label而前面個件無車上 , 所以就買了, 在此多謝樓主提供意見給小弟

peter

引用:
原帖由 redeyes200501 於 15-10-2010 19:24 發表
我去的時佢都系話好多人問 佢話有個客要10件,另一個客要2件, 我話要一件, 最後佢叫我等20分鐘....之後佢我到手睇後面個件是中碼, 前面個件是細碼......之後佢話不如遲d黎過可能會齊碼, 這時我行了一個圈加上發電 ...
我重係香港呀大哥
鴨記精神,要撞手神
另外我是樓主呀!不是版主!

回覆 17# 的帖子

改咗啦大大。
peter

回覆 17# 的帖子

基本上已知件點著
peter

我有件GA 90's vest, 襯埋簡直一流

回覆 20# 的帖子

有無圖睇下c兄
peter

我有另一件嘅相...
MODEL No. RHKP/IIIA
RHKP係前朝差人/IIIA係Level 3A嗎?

http://www.justnet.org/Documents/Previous%20CPLs/03%20Body%20Armor%20CPL.htm

THREAT LEVEL IIIA
As a result of independent testing, the following vest models were found to be in compliance with NIJ Standard-0101.03 requiring protection against .44 Magnum lead SWC gas checked 240 gr. bullets and 9mm FMJ 124 gr. bullets, both to a velocity of 1400 ft/s.

Threat ID Model Name Style Female
IIIA CBA/IIIA H     
IIIA HBA/IIIA (S)     
IIIA PROTECTOR 3A-M-1     
IIIA RHKP/IIIA     
IIIA RHKP/IIIA REV/32   
IIIA SBA/IIIA (T)   

剛check咗...真係有RHKP/IIIA 可以頂.44和9mm

不過兩件有啲分別

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 15-10-2010 23:13 發表
我有件GA 90's vest, 襯埋簡直一流
你班飛虎迷有冇多啲關於呢件野嘅資料?
例如:相,片....

引用:
原帖由 B20_hk 於 17-10-2010 00:24 發表

我有另一件嘅相...
MODEL No. RHKP/IIIA
RHKP係前朝差人/IIIA係Level 3A嗎?

http:/ ...
係唔係大碼先有大label?
我手上有兩細一中都係得細label...

相機借左俾人....用手機影住先...
遲d會去買埋發泡膠做內膽

後面, 所有都係中碼, 無分別

細label

前面, 兩細一中, 上面個細碼PTU字倒轉左, 中碼就無左PTU個字...

細碼, 中碼有兩個分別, 睇唔睇得出?

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 18-10-2010 18:03 發表
相機借左俾人....用手機影住先...
遲d會去買埋發泡膠做內膽

?t=1287400528

後面, 所有都係中碼, 無分別
http://i208.photobucket.com/a ...
去打劫吓???

引用:
原帖由 B20_hk 於 19-10-2010 12:52 發表

去打劫吓???
咁都知?!

btw, M size同Ssize最大分別係前面有多個位可以入擋板, 而且心口魔術貼唔同左,
我諗係出產批次唔同? M size係後期出, 所以改良左? 真係唔知喇?

所以銘兄你第一件應該係S size?

回覆 27# 的帖子

請問有無大碼?睇會唔會又唔同???
peter

回覆 25# 的帖子

師兄你好內膽我以用棉整咗.
peter

引用:
原帖由 redeyes200501 於 19-10-2010 17:43 發表
師兄你好內膽我以用棉整咗.
不如upload張相上來分享下?

發新話題