21 12
發新話題

PGX meu 金身 (完成!!)

引用:
原帖由 wonglk 於 7-11-2010 23:17 發表

但meu既滑架係用民間既滑架整返黎(家陣springfeild好多槍都係pgc身果隻架)
同埋meu係後期再加工前面既防滑紋
有半個custom字,按道理上正常wor (本身應該全字,之後因為加防滑紋所以冇左)

同埋師兄貼出黎張相 ...
我一直都揾唔到有半個custom字既滑架

一係有我貼個款,一係就全custom字冇防滑紋...

不如你貼張黎參巧下~ THX~

引用:
原帖由 阿堅 於 8-11-2010 09:58 發表

我一直都揾唔到有半個custom字既滑架

一係有我貼個款,一係就全custom字冇防滑紋...

不如你貼張黎參巧下~ THX~
可能我講得唔清楚
meu既防滑紋,係美國海軍陸戰MEU後期自行加上去
姐係話一副滑架有全custom字既滑架,因為加工防滑紋所以冇左半行字
呢度冇人話有出過得半個CUSTOM字既滑架,
http://www.gun-world.net/usa/handgun/m1911s/meu/meu.htm
又OR呢個網頁有公信力少少,已經解釋左點解MEU要後期再加防滑紋

其實MG-42師兄果一句既回覆已經講得好直好清楚,如果唔明/唔信既話我相信我都解釋唔到比你聽

如果半個custom字後面連防滑紋都冇,就一定錯
我就冇圖唔好意思,你求下其他師兄有冇圖啦
如要參考圖,請打開2004年的ARMS 6月號雜誌

師 兄 樓 主 ~ 我 都 想 學 o下 o野 ~ 都 想 玩 MEU

引用:
原帖由 anson911 於 7-11-2010 14:08 發表
小弟都想知大約要執 d 咩位?

Thanks
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

今 次 條 PGC 有 咩 要 執 整 o既 呢 ?

引用:
原帖由 reporter 於 8-11-2010 19:11 發表

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

今 次 條 PGC 有 咩 要 執 整 o既 呢 ?
主要係滑架上面果塊 slide lock 片裝上去後同後面果段唔對位. 要墊野.
下身近 hammer 位置都有一小段路軌. 放左原裝果份野上去後有小小段差, 執左個下身.
前準星都要執小小.
外管有個 cam 須鋤大.
大約係咁多野.

引用:
原帖由 kei_2000s 於 8-11-2010 20:42 發表

主要係滑架上面果塊 slide lock 片裝上去後同後面果段唔對位. 要墊野.
下身近 hammer 位置都有一小段路軌. 放左原裝果份野上去後有小小段差, 執左個下身.
前準星都要執小小.
大約係咁多 ...
點解同我手上果支差咁遠既
我手上果支直換直上

引用:
原帖由 kei_2000s 於 8-11-2010 20:42 發表

前準星都要執小小.
大約係咁多 ...
= = = = = = = = = = = = = = = = = =
勁~ 今 次 都 幾 多 位 要 執 wor

耐 性 執 出 完 美 動 作

21 12
發新話題