發新話題

HK 唔賣MP5比台灣憲兵..

引用:
原帖由 Pvt.King 於 24-3-2011 10:20 發表

記得細個果陣睇過條片係635同mp5 side by side咁對比, 635個recoil好似大好多, 唔知係shooter問題定ROF問題定或者係其他因素, 有冇師兄有其他見解?
應該同閉鎖設定有關

HK廠係台灣有辦事處,那時唔正廠貨只係回扣問題吧.
雖然德國話唔買比敏感國家的軍隊,但例係這樣,人地用第二個籍口(如保安用)咪得law...

唔知係邊個雜誌講,他們唔用MP5而用635,好像說635比起MP5射擊時更加穩定,可作邊距離狙擊用..

引用:
原帖由 mk23 於 24-3-2011 11:31 發表
HK廠係台灣有辦事處,那時唔正廠貨只係回扣問題吧.
雖然德國話唔買比敏感國家的軍隊,但例係這樣,人地用第二個籍口(如保安用)咪得law...

唔知係邊個雜誌講,他們唔用MP5而用635,好像說635比起MP5射擊時更加穩定,可作 ...
遠極又咪係100M....
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 carl 於 24-3-2011 02:34 發表
可以買大陸版.
大陸非常歡迎,台灣肯用,送又如何?

sage

引用:
原帖由 militarygamer 於 18-4-2011 19:41 發表
黑市進口
咁鐘意黑市偷運你包晒佢啦好唔好?

再唔係好似Norinco錦山寨把出泥lor
http://blog.163.com/gunworld@126 ... 320101117104612750/

引用:
原帖由 sunny2014 於 18-4-2011 19:42 發表

咁鐘意黑市偷運你包晒佢啦好唔好?
佢真係有鋪咁嘅癮...
想要就俾銀.
又想要又嫌貴你買玩具算喇.
好多嘢, 無錢就無得玩. 就係咁簡單.

引用:
原帖由 Pvt.King 於 24-3-2011 10:20 發表

記得細個果陣睇過條片係635同mp5 side by side咁對比, 635個recoil好似大好多, 唔知係shooter問題定ROF問題定或者係其他因素, 有冇師兄有其他見解?
基本上DOE 9mm AR 有好多方便去減低recoil...用個重D嘅buffer已經可以降ROF.
不過MP5確實係有roller去delay blowback, 而且Bolt head個行程短好多又輕, 所以幾好控制.

唔知邊知大recoil D, 未見過真槍.
想要就俾銀.

引用:
原帖由 foxs0074 於 24-3-2011 00:22 發表
話台灣唔合資格(利比亞又得????)
攪到要用9mm AR-15........
Know what is POF?
想要就俾銀.

引用:
原帖由 MG-42 於 28-3-2011 02:36 發表
始終M635係carbine rifle改SMG,講個size就大枝左...  但可能管長打出來個效果好好多,而且M635同AR-15 parts多共通,配parts同後勤一定易過MP5..
Hum...just the bolt system is different already...one is gas operation, one is blowback.
Also, the FCG is different between .223 and SMG system.

Not to mention the feeding port...
想要就俾銀.

唔知有無睇錯, 山寨影嗰支mp5 好似係真槍嚟過, 如過氣動mp5 可以造到坩像真連三發都就好啦 !

其實真鐵MP5係已經停左產!!!!

發新話題