27 12
發新話題

香港示威實在太暴力了.........

引用:
原帖由 Rager 於 28-3-2011 09:37 發表

政府要救銀行先變左窮鬼喎
佢唔救銀行全國仆直喎

引用:
原帖由 fire23wong 於 28-3-2011 19:29 發表

佢唔救銀行全國仆直喎
所以D人咪嬲銀行囉......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

比你試下「綁手綁腳」咁同人打場爛仔交先啦? 睇下邊個頭痕D丫拿?
引用:
原帖由 ychj 於 28-3-2011 15:18 發表
上次韓農真係玩到d差人頭到痕啦!
韓農開party咁好氣好力戰術多打下休息下,差佬d體能真係頂唔順又個個緊張!

其實相入面,英國警察防暴盔後面果D分單位貼紙... 都係黎香港取經既...
引用:
原帖由 Paul 於 28-3-2011 14:00 發表
香港police係勁到人地外地派人來粉領上堂學野的,

看WTO 韓農就知, 香港police下下點到即止,

平時見有火柴都滅火器噴定先。

引用:
原帖由 tango10 於 28-3-2011 17:09 發表
英國為主權國, 民眾示威遊行被視為國家接受的表達方式.
香港為為前英國殖民地, 示烕遊行等反對聲音當然會被視為對統治的挑戰, 警方當然盡力阻壓.
不能認同更多

引用:
原帖由 gd1893 於 28-3-2011 22:29 發表
其實相入面,英國警察防暴盔後面果D分單位貼紙... 都係黎香港取經既...

really?
gd job

一樣野係有分別,外國班示威者唔會事後個個走出黎話警察警權過大,過份暴力

示威, 抗議, 遊行真是太過份啦, 仲要瞓街添, 真是唔應該!
政府話一就唔好二, 咩都要讚成呀嗎!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

D 英國警察真係處變不驚!好野! 笑笑口

引用:
原帖由 tango10 於 1-4-2011 22:11 發表
示威, 抗議, 遊行真是太過份啦, 仲要瞓街添, 真是唔應該!
政府話一就唔好二, 咩都要讚成呀嗎!
同意政府與否一件事

搞事一件事

做完唔認一件事

香港其實有人識分三樣野, 只不過少囉

27 12
發新話題