發新話題

新界原居民示威要求當局容許保留村屋在第四層僭建的玻璃屋

香港,應該係全中國最多人信奉共產主意o既地方
同時,亦應該係全中國最多人犯法之後,會大聲講犯法合理,有權犯法o既地方

引用:
原帖由 RX7 於 28-4-2011 00:18 發表
香港,應該係全中國最多人信奉共產主意o既地方
同時,亦應該係全中國最多人犯法之後,會大聲講犯法合理,有權犯法o既地方
No,係全世界

If not wrong Mr. LFY house also got a very beautiful illegal fixture erection in DiTong! Hee should show the Gov. his house as example.......

引用:
原帖由 wing383 於 27-4-2011 16:37 發表
一班新界原居民原本計劃,趁屋宇署署長明日出席元朗區議會會議時,就村屋僭建問題示威,但在身兼行政會議成員的鄉議局主席劉皇發勸喻下,取消計劃。元朗十八鄉鄉事委員會主席梁福元表示,他們要求當局容許,保留村屋 ...
呢個世界幾時都係講惡ga la
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

我屋企附近...上年就吹爛咗3間天台玻璃屋啦, 成個屋頂吹走咗.........好彩傷唔到人...

P.S. 起呢D村屋玻璃屋嘅公司都無良心架, D料好流好薄架...............

天匯式88層丁屋

引用:
原帖由 queen 於 28-4-2011 02:57 發表
我屋企附近...上年就吹爛咗3間天台玻璃屋啦, 成個屋頂吹走咗.........好彩傷唔到人...

P.S. 起呢D村屋玻璃屋嘅公司都無良心架, D料好流好薄架...............
我覺得多數係個客一味要平, 咁公司唯有將貨就價......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

貪得無厭

家下啲新健成丁屋賣到成仟二萬一座! 如果有花園車位及煤氣供應重可以叫到仟伍萬一座! 新健成雙連式丁屋有花園圍垟車位及煤氣供應叫價三仟八萬一座!

你話啦! 如果加多層合法玻璃屋頂 (用雙層灰黑色鋼化UV-control玻璃及灰色55鋁材)
有分體式冷氣及出入風槽連抽油煙機
有電燈及屋頂吊風扇
有冷; 熱水; 垟身地台去水
有單廁所
有小花灑房
有洗衣間
有工人房
有成座不鏽鋼7頭BBQ扒爐連多用途蒸焗爐
有兩個新型大雪櫃
有兩個大酒櫃
有不鏽鋼座地廚房及地櫃
有路天餐枱
有路天sofa (及 TV & Hi-fi & PS3)
有spring cycle
有Herb stands & Pots AAA魚缸

如上我見過有間兩層舊屋可以放多150萬!

所以點解亞梁X要support & fight for丁屋屋頂用途!

引用:
原帖由 queen 於 28-4-2011 02:57 發表

我屋企附近好多玻璃屋...
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

丁屋變豪宅,勁想打人!

正宗陀地。

我地需要城管呀.......

總覺得香港人為錢做得出既行為越泥越恐怖

當我地認為內地來港人仕不算港人, 沒有資格攞六千蚊時!
咁正宗港人的新界原居位點解又沒權起四, 五層的丁屋? (聲明, 我並非原居民, 並無丁權)
點解我地會變成咁!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

發新話題