發新話題

吹水~~~其實一支槍會興到幾耐?

睇discovery channel 有laser可以震到個人雲左,仲要係單兵就用得

引用:
原帖由 raywong106 於 8-7-2011 15:42 發表
LASER就唔會,不過係好似高達個D激光野
果D叫Particle Beam唔係激光…

引用:
原帖由 carltam 於 8-7-2011 17:52 發表
睇discovery channel 有laser可以震到個人雲左,仲要係單兵就用得
果D唔係LASER...係TASER
鵰。豹。狸。獅。狒

陰謀論:可能老美早已經有新技術取代火器
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 tinyau1134 於 8-7-2011 21:38 發表
唔係嘛,咁鬼易=.=
咁咪無左射擊既樂趣?d光行直線

引用:
原帖由 carltam 於 8-7-2011 22:21 發表

唔係嘛,咁鬼易=.=
咁咪無左射擊既樂趣?d光行直線
打仗你要命定樂趣?

引用:
原帖由 tinyau1134 於 8-7-2011 21:38 發表
可能中國都有...

中華王先行者

附件

8-7-2011 23:18

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2011 23:08 發表

打仗你要命定樂趣?
我都無講過話要來打仗定係玩

引用:
原帖由 carltam 於 8-7-2011 23:25 發表

我都無講過話要來打仗定係玩
老美用laser取代火器亦都唔洗理你用佢支野黎玩定打仗定去暗kill

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2011 23:27 發表

老美用laser取代火器亦都唔洗理你用佢支野黎玩定打仗定去暗kill
的確唔關我事,我都唔會理,真係存在你我都係無得玩
加上我地係討論緊將來火器的發展會否被果2樣野取代,而唔係美軍的發展

回正題:如果真係有呢個技術,我覺得未必取代到火器,睇下d美老點玩槍,越大口徑,越強recoil,越興奮
特別玩機槍,一路射一路叫,都唔係玩準

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2011 23:27 發表

其實我諗啦! 火器應該唔會被取代.

引用:
原帖由 faihk 於 9-7-2011 00:12 發表

其實我諗啦! 火器應該唔會被取代.
火藥ke武器發展其實已經行左好耐,要再有質嘅提升係好難嘅事

I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones. - Albert Einstein

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2011 00:25 發表

火藥ke武器發展其實已經行左好耐,要再有質嘅提升係好難嘅事

I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones. - Albe ...
吓...

唔係質素上問題, 係人習慣 & 科學技上問題, 應該唔會咁易. 而且光學兵器應該要好好ga散熱功能, 手提兵器有好大難度吧! (段估嫁炸! )

引用:
原帖由 faihk 於 9-7-2011 00:38 發表

吓...

唔係質素上問題, 係人習慣 & 科學技上問題, 應該唔會咁易. 而且光學兵器應該要好好ga散熱功能, 手提兵器有好大難度吧! (段估嫁炸! )
散熱?搞掂電源先啦

鎗邊有興吾興,只啱吾啱用,實吾實用••••••••

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

發新話題