發新話題

若果香港飛虎隊去當地幫手,相信可以改寫流血結局。

引用:
原帖由 B20_hk 於 3-8-2011 22:49 發表

超人多支棍應好打過神奇女俠
中國人成日都有個錯覺以為因人好打! 但歷史話幾好打都無用! 佢地都係比女人老點去打!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 tango10 於 3-8-2011 21:00 發表
我覺得葉太絶對是做特首的理想人選!
同意到極

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 3-8-2011 19:39 發表
我諗個程序上幾乎無可能啦, "環頭" 都唔同, 就算係都應該係解放軍啦...

如果出事既係us 僑民, seals 就有可能...
講到尾講咩都無用
同意你咁講

係解放軍, 唔係飛虎隊
係Seals, 唔係SWAT囉

引用:
原帖由 101653 於 4-8-2011 21:53 發表

同意你咁講

係解放軍, 唔係飛虎隊
係Seals, 唔係SWAT囉
GSG9算係警察部隊嗎?
知道追飛機救人嗎?

引用:
原帖由 B20_hk 於 4-8-2011 22:22 發表

GSG9算係警察部隊嗎?
知道追飛機救人嗎?
我唔係因為在意佢地係咪警察
而係睇佢直屬邊度先咁講
Wiki都有補充GSG9直屬德國國防
唔似得SEK / SWAT果類駐州部隊
引用:
GSG 9是聯邦的部隊,如果得到第二國的同意,它也可以被派遣到他國執行任務。但GSG 9成員不具備士兵合法地位(於1994年聯邦邊境法被撤銷),他們不能去執行與戰爭有關的任務。
而SDU係咪一隊咁既人, 我唔敢講, 呢度好多專家等佢地講
但SDU攻堅小隊得兩Team, 個人認為可以調幾多人過去都成問題, 你記住唔係國境付近wo

實際做唔做到係一個問題, 不過以個人行外人見識對SDU調動到他國的能力抱有質疑

引用:
原帖由 101653 於 4-8-2011 22:49 發表

而係睇佢直屬邊度先咁講

但SDU攻堅小隊得兩Team, 個人認為 ...
我覺得如果外交部或阿爺出面,唔理佢直屬邊個,菲律賓都有幾會俾佢哋入境做嘢
但如果出咗事,法律責任又點呢?
再者SDU師承SAS,也和Seal Team(因有SDU人員和SEAL演習時受傷,回港後向警隊索償才令外界知道)
,其他部隊交流。這樣CASE相信EASY呢!

it won't happen in this way....................shime.

回覆 21# 的帖子

如果阿爺出面,菲律賓就可能同意SDU入去幫手,主要係菲律賓比唔比SDU入

但係其實香港既人有危險
香港政府要入去了解,,,隨時拯救
應該冇問題掛???
至少都有一隊SDU入到阿.

引用:
原帖由 WTF01 於 6-8-2011 11:17 發表
但係其實香港既人有危險
香港政府要入去了解,,,隨時拯救
應該冇問題掛???
至少都有一隊SDU入到阿.
涉及執法主權問題
係國際性問題

而家死左咁多港人仲大問題!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 WTF01 於 6-8-2011 11:23 發表
而家死左咁多港人仲大問題!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
菲律賓由一開始就唔當佢係問題
SDU點講都係警隊
要入他國國境執行任務
一定要有當地支援先做到
如果當地政府唔批準
你點會有當地支援?

引用:
原帖由 101653 於 5-8-2011 00:49 發表

而係睇佢直屬邊度先咁講

但SDU攻堅小隊得兩Team, 個人認為 ...
特別任務連係分為兩隊攻擊隊的,不過人手充足,調十個八個去處理上述事件,警力上係毫無問題。至於被授予權力去跨權行動,就真係好值得探討。

引用:
原帖由 WTF01 於 6-8-2011 13:23 發表
換個角度諗下,假如好不幸地,喺香港發生咗一件涉及菲律賓人嘅相類型事件,菲律賓政府堅持要派員到來香港,跨境行動,香港政府又會唔會批准?

引用:
原帖由 YH17 於 6-8-2011 12:39 發表

換個角度諗下,假如好不幸地,喺香港發生咗一件涉及菲律賓人嘅相類型事件,菲律賓政府堅持要派員到來香港,跨境行動,香港政府又會唔會批准?
批准既話,結果更差

發新話題