發新話題

Enemy At The Gates (Part I)

回覆 12# 的帖子

C-Hing 支Hensoldt 鏡好靚!系出名門!一啲都唔平!重要配埋個short side rail mount跟足原著喎  所以應該唔係〝落唔落本〞嘅問題

回覆 15# 的帖子

我知呀!Sniper 專用safety lock,原裝嘅唔ship比我  Copy嘅又話要執  所以我等

回覆 16# 的帖子

配TURRET MOUNT 比配 SSR 難好多  
毫無疑問... 師兄你所花的心機 比小弟 的多得遠了...

BTW, 師兄會買ZETA LAB MOSIN NAGANT 嗎?
PU SCOPE + 氣動 (唔知出左未但肯定會出) 1831/1930

回覆 18# 的帖子

Enemy At The Gates (Part II) 就係 Mosin nagant 1831/1930 正如C-Hing所料一定有PU scope,配件在準備中,都七七八八囉! 先睇吓個wood stock啦!

附件

Mosin Nagant Wood stock 1.JPG (74.97 KB)

31-10-2011 21:39

Mosin Nagant Wood stock 1.JPG

回覆 18# 的帖子

其實個TURRET MOUNT先係成支鎗嘅精緒!多謝我一個好朋友幫忙

附件

K98k sniper rifle H.JPG (52.29 KB)

1-11-2011 19:06

K98k sniper rifle H.JPG

K98k sniper rifle J.JPG (74.93 KB)

K98k sniper rifle J.JPG

K98k sniper rifle K.JPG (74 KB)

K98k sniper rifle K.JPG

回覆 20# 的帖子

請問師兄, 你的SCOPE & MOUNT 分開買的嗎?
如是, 枝鏡如何套上枝MOUNT??  以我所知, 絕大部份 戰前 & 戰時 雙鏡頭 只有一個頭可以擰開...

好像真的只有CARL ZEISS JENA 的鏡才能套上.... 因為中間的那個調整器可拆鏍絲拆走...

不過我見師兄你的調整器 比圖中 & 我所見的ZEISS JENA款式 好像有一點點分別...
不知是否能將整個拆走?

我咁問係因為........

其實我仲有對HIGH TURRET 未用  

回覆 21# 的帖子

正如C-Hing咁講整個拆走然後套入個mount。不過套入〝工程〞加〝定位〞就要多謝我個好朋友囉!另C-Hing嗰支K98k係CMC定CAW? 想問一下,個〝數〞同真鐵是否相同,因我有個friend想換個真木托上去。

附件

Carl Zeiss Jena Zielsechs + Turret mount.JPG (62.72 KB)

1-11-2011 23:53

Carl Zeiss Jena Zielsechs + Turret mount.JPG

wow
it is not easy to mod the mount on it

回覆 23# 的帖子

I'm quite sure it is a hard job to most people

回覆 22# 的帖子

D-Boy 氣動98k
上過外國FORUM 見過話上真木托既話 個位要執..

引用:
原帖由 MANKF 於 1-11-2011 19:06 發表
其實個TURRET MOUNT先係成支鎗嘅精緒!多謝我一個好朋友幫忙
個receiver似係Norwegian Captured喎

引用:
原帖由 MANKF 於 31-10-2011 21:02 發表
C-Hing 支Hensoldt 鏡好靚!系出名門!一啲都唔平!重要配埋個short side rail mount跟足原著喎  所以應該唔係〝落唔落本〞嘅問題
原著有用過幾隻mount,甚至好似有post war鏡,所以都係跟正史好

回覆 25# 的帖子

謝謝C-Hing,明白!因我睇過一個國外Forum,好似用CMC加真木托改上去!

回覆 26# 的帖子

Natrium C-Hing厲害!我post幅穿崩相睇吓有冇高人睇到!可然厲害!佩服   所以點解咁辛苦都要整個咁嘅mount上去,C-Hing一定知道啦

如果想買個Repro LT, $135USD 值唔值?
主要想落場用。
定係貴D用 LSR?
thanks

發新話題