發新話題

關於ksc台仔mp7問題

引用:
原帖由 tf141 於 22-3-2012 14:03 發表
啱啱再試槍又冇呢個問題, 小弟回想起尋日用嚟玩果枝氣已經得番d渣, 啱啱係開過枝新氣試
唔知關唔關事呢?

thx~~
Hop-up 膠已有初步發脹徵兆... 所以支氣唔夠力就 jam, 夠力就唔 jam...
正常支槍打 134a 打到就快冇氣都唔會射唔出但係識 Bolt Back...

c-hing... 睇黎都係要整整佢好 d 喎.......

引用:
原帖由 wikypang 於 22-3-2012 17:41 發表

Hop-up 膠已有初步發脹徵兆... 所以支氣唔夠力就 jam, 夠力就唔 jam...
正常支槍打 134a 打到就快冇氣都唔會射唔出但係識 Bolt Back...

c-hing... 睇黎都係要整整佢好 d 喎.......
唔該晒ching,請問係咪換咗個hop-up就得?
之前講果個hop-up要幾錢?

另外仲有一個問題, 請問呢枝槍係咪唔打得空槍架?
小弟搵手指頂住個bolt catch, 跟住打空槍(連發, 未試過打單發空槍), 之後個bolt就會kick住係後面, 槍又開唔到, 拉charging handle又冇反應, 再禁bolt catch都冇反應, 要係咁拍佢拍到個bolt自己彈番前為止
請問枝槍本身設計係咁定係我果枝有問題先會咁????

thank you very much~~~

引用:
原帖由 tf141 於 22-3-2012 17:46 發表

唔該晒ching,請問係咪換咗個hop-up就得?
之前講果個hop-up要幾錢?

另外仲有一個問題, 請問呢枝槍係咪唔打得空槍架?
小弟搵手指頂住個bolt catch, 跟住打空槍(連發, 未試過打單發空槍), 之後個bolt就會 ...
小弟呢幾日有機會去 e 興趣, 到時上去望下個 Hop-up 膠幾錢...

我個支無咁既問題喎...
c-hing 你不如拆個 bolt 同條 recoil rod 出黎睇下有冇野唔岩位或者落下油睇下...

引用:
原帖由 wikypang 於 22-3-2012 19:11 發表

小弟呢幾日有機會去 e 興趣, 到時上去望下個 Hop-up 膠幾錢...

我個支無咁既問題喎...
c-hing 你不如拆個 bolt 同條 recoil rod 出黎睇下有冇野唔岩位或者落下油睇下...
唔該晒ching, 粒hop-up膠E興趣個網話USD$6, 應該$50有找
不過請問係咪得E興趣有得賣? 明搶有冇?

thx~~~

引用:
原帖由 tf141 於 22-3-2012 19:26 發表

唔該晒ching, 粒hop-up膠E興趣個網話USD$6, 應該$50有找
不過請問係咪得E興趣有得賣? 明搶有冇?

thx~~~
明搶唔知有冇... 14/F 個網話有, 不過唔知係咪又要訂再等幾日先有得拎......

引用:
原帖由 wikypang 於 22-3-2012 19:29 發表

明搶唔知有冇... 14/F 個網話有, 不過唔知係咪又要訂再等幾日先有得拎......
因為小弟想成枝俾明搶汁汁佢, 降火換hop-up等等
不過我唔想要自己走去E興趣買hop-up膠

回覆 21# 的帖子

DIY la CHing, not hard to do the mods... No need to spend extra $$..

引用:
原帖由 edison0918 於 22-3-2012 21:00 發表
DIY la CHing, not hard to do the mods... No need to spend extra $$..
同意... 其實幫 MP7 降火換 NPAS 真係唔難... 仲可以順手換埋個 Hard Kick Set~ (雖然都係對 Recoil 幫助不大...)
係換 Hop-up 要拆晒支槍就麻煩 d ...

小弟之前學拆槍同降火搵左 d resources... 希望幫到 c-hing 你啦.....

裝 NPAS :
http://www.youtube.com/watch?v=_OCeEF8PVH4

換 Hop-up 膠 :
PART 1 - http://youtu.be/dEq9OtjlpsE?hd=1
PART 2 - http://youtu.be/TtIoWWaEvN8?hd=1

小弟而家既 setting (上星期日打 game check 槍岩岩好 1.2J)
http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D4

引用:
原帖由 wikypang 於 22-3-2012 21:18 發表

同意... 其實幫 MP7 降火換 NPAS 真係唔難... 仲可以順手換埋個 Hard Kick Set~ (雖然都係對 Recoil 幫助不大...)
係換 Hop-up 要拆晒支槍就麻煩 d ...

小弟之前學拆槍同降火搵左 d resources... 希望幫到 c ...
唔該ching, 小弟就係知換hop-up麻煩, 咁如果到最後都係要俾人攪咁梗係連NPAS都叫佢裝埋啦, 之前枝USP Compact就係咁蝕咗俾佢
所以而家仲觀望緊, 可能問咗佢大約幾錢再決定

小弟今日收工上左 e興趣 ...
Falcon 個粒 Hop-up 膠賣 HKD $% 仲有 95 折~

小弟諗住買定粒有備無患看門口, 正當小弟落單等拎貨時...
最後 Display 個粒都比前面位靚仔 c-hing 買埋.......

BTW, 個位 c-hing 真係幾型幾靚仔的說~~~

引用:
原帖由 wikypang 於 23-3-2012 22:26 發表
小弟今日收工上左 e興趣 ...
Falcon 個粒 Hop-up 膠賣 HKD $% 仲有 95 折~

小弟諗住買定粒有備無患看門口, 正當小弟落單等拎貨時...
最後 Display 個粒都比前面位靚仔 c-hing 買埋.......

BTW, 個 ...
ching, 小弟有個緊急問題想問, 因為小弟買NPAS冇買到較力果條野, 變咗要set好個力先裝入去, 否則就要拆晒枝槍再嚟過
請問個NPAS最大力係咩樣? 係平晒定突晒出嚟?

thank you very much~~

引用:
原帖由 tf141 於 23-3-2012 22:57 發表

ching, 小弟有個緊急問題想問, 因為小弟買NPAS冇買到較力果條野, 變咗要set好個力先裝入去, 否則就要拆晒枝槍再嚟過
請問個NPAS最大力係咩樣? 係平晒定突晒出嚟?

thank you very much~~
平晒係最大力~
同埋唔好用 NPAS 個條飛標彈弓, 如果唔係支槍會 "好善良"...

附件

24-3-2012 00:12

NPAS - 最大力

引用:
原帖由 wikypang 於 24-3-2012 00:12 發表

平晒係最大力~
同埋唔好用 NPAS 個條飛標彈弓, 如果唔係支槍會 "好善良"...
太遲啦ching...小弟已經裝咗= =
我就係斷估咁用咗平晒裝落去, 不過用番NPAS果條飛標彈弓, 啱啱用銃之氣試咗9槍
有2槍試唔到, 其餘7槍都介乎係1.0X - 1.1X之間喎~~~fit晒小弟心目中既力水

不過遲下再熱d應該都要降番低少少個力

引用:
原帖由 tf141 於 24-3-2012 01:00 發表

太遲啦ching...小弟已經裝咗= =
我就係斷估咁用咗平晒裝落去, 不過用番NPAS果條飛標彈弓, 啱啱用銃之氣試咗9槍
有2槍試唔到, 其餘7槍都介乎係1.0X - 1.1X之間喎~~~fit晒小弟心目 ...
c-hing 支槍係咪全原裝? 小弟裝 NPAS 果條飛標彈弓一面力都冇... 唔通銃之氣大力過猛將 ?

BTW, 請問銃之氣比猛將好用嗎? 小弟岩岩清晒 d 猛將, 想試下銃之氣~

引用:
原帖由 wikypang 於 24-3-2012 01:32 發表

c-hing 支槍係咪全原裝? 小弟裝 NPAS 果條飛標彈弓一面力都冇... 唔通銃之氣大力過猛將 ?

BTW, 請問銃之氣比猛將好用嗎? 小弟岩岩清晒 d 猛將, 想試下銃之氣~
小弟枝二手槍嚟, 賣家話係原裝
力方面小弟唔清楚, 不過聽人講話銃之氣係細力過猛將

我就覺得銃之氣好好用, 氣化好好, 暫時都係會keep住繼續用, 不過就貴過猛將, $35一枝
以前淨係要嚟入手槍都唔覺係d咩, 而家收咗枝MP7準備踏入GBB世界之後就覺得呢$5好貴= =

發新話題