發新話題

新手買槍...

回覆 15# 的帖子

明記,西京,童工
自己行轉先知......
護目鏡買返黎又唔駛射既......
您可以買ESS ICE-2X外加一個普通MASK就可以

引用:
原帖由 Waterter 於 29-4-2012 20:42 發表
明記,西京,童工
自己行轉先知......
護目鏡買返黎又唔駛射既......
您可以買ESS ICE-2X外加一個普通MASK就可以
ESS ICE-2X 通常幾錢...??

引用:
原帖由 Waterter 於 29-4-2012 20:00 發表
師兄您有2500就TM啦長遠計,
KSC,TM我都有用,的確parts及其他周邊野TM多好多,
TM係全膠要用134A,KSC就買返黎打得TOPGAS,
不過宜家買到既都係台版,marking同準就真係......
連射會有D花洒feel........
上面師兄話 ...
其實KSC 有幾唔準呢?係一般Combat situation 打Centre mass,個人覺得真係無咩問題。
當然你話打IPSC ge 話,咁一定揀Marui la~

回覆 18# 的帖子

所以我咪話兩個牌子我都有囉............
落場我都係用KSC.......
我無話佢好差,打CQB得0個幾米當然可以啦,
我係ksc同TM比較緊囉......話比樓主知個分別,
&您有冇哂日版,台版ksc同tm g18c?
您試下就知台版ksc真係有D花洒feel.......[同tm比吖......... ]

回覆 17# 的帖子

我買時600內

http://www.supremeco.com.hk/tc/product_details.php?pid=6643

我自己幾鍾意KSC既野, 所以budget唔多又想有金身/金屬slide既話我都推薦KSC台版, 不過Glock 18呢d連射手槍我就唔知啦.....

回覆 19# 的帖子

你話同款槍唔同牌子都要有齊就真係難D la~不過圍內朋友計埋自己都有就真ge。
大家都有比較,但真係覺得一般Combat situation ge 距離 (even outdoor game) 以打中一個Man Size target為原則,KSC 同 Marui 分別真係不大。如果話要打D係Cover 突左手腳出黎ge話 Marui 當然有絕對優勝ge地方la~

我都估到咁答實有師兄會話差幾遠.........
都話我係用ksc落場........
我唔係話佢單發有問題
都唔係話打唔到您所指一般Combat situation距離
其實我係講緊佢個連射..........
樓主講到明用連射.....
有2500筆直點解唔買支各方面都好"一點"呢?
ksc個連射係可以突然有幾發射左去偏黎目標45度.......而且好易壊
不過連射係易壊d,如果唔係樓主要連射我會叫佢唔好買18c........
之前有人問$1000 買g17~
我都係答佢ksc.....
之後好多人答tm......
無人理個筆直得1000........
我係根據樓主要求而答

引用:
原帖由 Waterter 於 29-4-2012 22:57 發表
我都估到咁答實有師兄會話差幾遠.........
都話我係用ksc落場........
我唔係話佢單發有問題
都唔係話打唔到您所指一般Combat situation距離
其實我係講緊佢個連射..........
樓主講到明用連射.....
有2500筆直 ...
原來多左個全自動,係決定上有咁大差別
因為小弟係買左第一枝槍過後,買野的方向會去左護具,服裝上,
所以先想買一把適合CQB不過又可以落野外有全自動的槍...

好奇一問...如果我無需要全自動,中等手型,G系的槍邊枝好用
其他條件同上

回覆 24# 的帖子

您呢個問題要您自己揸上手先知,
我隻手都唔大,g17就岩岩好
如果真係太大可以試下G19>G26咁試
您買時叫人拎比您揸上手試左先

回覆 23# 的帖子

連射易壞D 就真ge,但我覺得偶有"暴走彈"係可接受。
但我覺得$2500 ge 話,淨槍+改+匣的話,Marui係OK ge~但如果要加埋Gear就真係會budget tight 左D。
我諗你用得咁多錢去攪枝槍,一個decent 少少ge holster 係唔少得。
P.S.我唔係話Marui 唔好, 不過我會諗埋其他配套問題。

P.S. 馬記得17,18,26,
KSC有17,18,19,23,26,34,35
有D有全自動,自己睇

引用:
原帖由 ethanwch 於 29-4-2012 23:42 發表
連射易壞D 就真ge,但我覺得偶有"暴走彈"係可接受。
但我覺得$2500 ge 話,淨槍+改+匣的話,Marui係OK ge~但如果要加埋Gear就真係會budget tight 左D。
我諗你用得咁多錢去攪枝槍,一個decent 少少ge holster 係唔 ...
唔係話TM多零件啱用咩?
咁仲有咩配套問題??

回覆 27# 的帖子

如果買要全自動不如18算啦...

http://shop.ehobbyasia.com/catal ... er=name&q=glock

自己睇邊D係有全自動

發新話題