發新話題

[星期制] Macross F討論帖

引用:
原帖由 Paul 於 20-9-2008 14:51 發表
大家估下公主會以咩方法“復活"又可以用返“VF25"?

A. 耳環既力量使公主時空轉移上在SMS隻船

B. 偽總統下令艦隊走佬, SMS隻船去戰場亂入見公主飄下飄下救左公 ...
唔知呢??  我覺得係 B 囉!!  因

引用:
原帖由 Paul 於 20-9-2008 14:25 發表

佢以前係人類, Varjay攻撃蘭卡媽媽三母子事件中重傷, 改造左造半人半機器義體, 每次一個人造義體”死"左後, 思想可以即時走去第二個人造義體, 所以佢現在係不死身的
唔該師兄!!  

在不少返用畫面之下最終完了

唔係下化

不過劇場始動中

不過個結局都唔差

個結局幾好呀~
基本上用盡哂所有畫面
總好過佢出過片頭後面又唔用呀
劇情都算叫合理
最無奈係射手瓜柴

macross quarter 加 battle frontier 雙重Daedalus attack
quarter一拳(+n砲)打爆battle galaxy支砲
frontier一拳直接幫galaxy收屍....

呢個結局幾好~收貨!!
不失為Macross25週年之作

最後一集係macross串燒歌連播
轟到耳鳴
不過想知SMS大佬佢係唔係識林明美?
以前既MACROSS有出過場?
定係只係佢既FANS?

好燃既ending...不停炸歌,不停燃え...

原來SMS老闆希望銀河網絡打通係想見失蹤既鈴明美....

電影版會唔會係由此展開, 加上普托哥車/鳥人之謎?

引用:
原帖由 Legionee 於 27-9-2008 00:44 發表
原來SMS老闆希望銀河網絡打通係想見失蹤既鈴明美....

電影版會唔會係由此展開, 加上普托哥車/鳥人之謎?
就算明美未死都係亞婆啦,唔見好過...........

大家有無留意MACROSS CITY隻SDF-1企返正?

沙朗事件(MC PLUS)果陣落地明明彎左腰......個POSE同MC2一樣..........

plus

f

引用:
原帖由 hypermax 於 27-9-2008 03:10 發表
大家有無留意MACROSS CITY隻SDF-1企返正?

沙朗事件(MC PLUS)果陣落地明明彎左腰......個POSE同MC2一樣..........

plus
http://img201.imageshack.u ...
如果你屋企個神主牌比風吹跌

發新話題